Μια απάνθρωπη συμπεριφορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από την ιστοσελίδα stonisi.gr, γεγονός που ήρθε να ταράξει την τοπική κοινότητα αλλά και τους υπέρμαχους των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, η Δήμητρα πρόκειται για τρανς άτομο το οποίο πάσχει από ψυχική ασθένεια, ζει στη Σκάλα Λέσβου, και υποβάλλεται σε εξευτελιστικές δοκιμασίες και συμπεριφορές από ομάδα ανηλίκων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παιδιά ηλικίας 12 – 14 ετών, τα οποία πρόσφατα εισέβαλαν στο σπίτι της Δήμητρας και την ανάγκασαν να προβεί σε πράξεις που δεν επιθυμούσε. Μάλιστα, οργή προκαλεί το γεγονός πως την βιντεοσκόπησαν και ανάρτησαν το υλικό στο διαδίκτυο.

Οι πληροφορίες που αντλούνται από την ιστοσελίδα της εφημερίδας, αναφέρουν πως μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για πολύ οξυμένες σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών οι οποίες από μεριάς των ανηλίκων έχουν χαρακτηριστικά βεντέτας. Μάλιστα, η δημοσίευση επισημαίνει πως τα περιστατικά δεν αποτελούν έκπληξη, ενώ απευθύνει έκκληση προς τις Εισαγγελικές Αρχές και την Αστυνομία, ζητώντας να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, πριν κάποιο συμβάν καταλήξει σε τραγωδία.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί και η δημοσίευση της οργάνωσης Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Ανω, η οποία ζητά την απόσυρση των βίντεο από την ιστοσελίδα της εφημερίδας και το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube, ισχυριζόμενη πως η αναδημοσίευση τέτοιων εικόνων ακόμη και στο πλαίσιο ειδησεογραφικής κάλυψης, αποτελεί διαπόμπευση:

«Το περιστατικό που καταγράφεται στο βίντεο αυτό, συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην οποία έχει κάθε άνθρωπος δικαίωμα. Η Δήμητρα είναι ένας άνθρωπος ψυχικά ασθενής (και όχι Δημήτρης με ιδιαιτερότητες, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο άρθρο), με ανάγκη νοσηλείας και περίθαλψης. Παρόλο που κατανοούμε τα ειδησεογραφικά πλαίσια δημοσιοποίησης του εν λόγω οπτικοακουστικού υλικού, πιθανώς με την έννοια του ντοκουμέντου ως μοχλού πίεσης. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση τέτοιων εικόνων ντροπής δεν παύει να αποτελεί διαπόμπευση και εγείρει την έντονη δυσαρέσκεια, αποστροφή και οργή μας. Ζητάμε άμεσα να αφαιρεθεί το επίμαχο βίντεο από την επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας, καθώς και από το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube και να τεθεί υπόψη των αρχών και μόνο – όχι του φιλοθέαμον κοινού».

Μια πρόσφυγας στο σπίτι της

Η Δήμητρα είναι 60 ετών, βαθιά θρησκευόμενη και ζει στη Λέσβο από μικρό παιδί. Περιγράφει την ζωή της ως τρανς άτομο, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά της να αντιληφθούν οι κάτοικοι της επαρχίας πως δεν είναι ο ”Δημήτρης” που θέλουν να πιστεύουν.

Η ίδια, σε συνέντευξη στο VICE, είχε υποστηρίξει πως στα 17 της εξέφρασε την επιθυμία να υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, κάτι που ο περίγυρος δεν δέχθηκε και, μάλιστα, την οδήγησαν σε γιατρούς θεωρώντας πως ”έχει τρελαθεί”.

Στιγμιότυπο της συνέντευξης της Δήμητρας στο VICE

«Ένιωθα γυναίκα, είχα καταλάβει πως είχα ψυχή γυναίκας και ζήτησα να κάνω εγχείρηση. Δεν το δέχθηκαν με κανένα τρόπο. Τους καταλαβαίνω γιατί ήταν απλοί και αμόρφωτοι άνθρωποι. Το χωριό ήταν πολύ κλειστή κοινωνία. Με πήγαν σε κλινική και μου έδιναν τέσσερα ψυχοφάρμακα, να γίνω ”καλά”, να αλλάξω μυαλά, να γίνω ”άντρας”. Μετά όταν γύρισα μου έβαζαν χάπια στο φαγητό. Είχα πει στη μητέρα μου πως δεν ήθελα, αλλά εκείνη δεν το καταλάβαινε. Μου φέρθηκαν χειρότερα και από ένα ζώο. Τους καταλαβαίνω όμως, νόμιζαν ότι το έκαναν για το καλό μου», περιγράφει η Δήμητρα και συγκλονίζει.

«Θα ήθελα να έχω δικά μου παιδιά και θα τα μεγάλωνα ελεύθερα και ανεξάρτητα, και να διαλέξουν τη ζωή που θέλουν αυτά», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις