Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εμπλοκή πρώην υπουργού στη δράση του  ψευτογιατρού που εξαπατούσε κυρίως καρκινοπαθείς για να αποκομίζει μεγάλα χρηματικά ποσά, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ζητά από τον ανακριτή της υπόθεσης την οριστική του απεμπλοκή από την υπόθεση.

Ο γιατρός και πρώην υπουργός κατέθεσε στοιχεία με τα οποία θέλει να αποδείξει ότι δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο, δεν είχε κάποια συναλλαγή μαζί του αλλά και ούτε συνεργάστηκε μαζί του σε κανένα χειρουργείο.

Ποιος είναι ο πρώην υπουργός

Ο Κώστας Μαρκόπουλος εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Tο 2009 ανέλαβε Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ενώ αργότερα διατέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 μετά την καταψήφιση του «Μνημονίου 2» διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και από το κόμμα. Λίγες ημέρες μετά, προσχώρησε στο νεοϊδρυθέν κόμμα του Πάνου Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, με το οποίο εξελέγη και βουλευτής στις εκλογές του 2012.

Πλέον έχει αποσυρθεί από την πολιτική και αφοσιώνεται στην Ιατρική.

Αιτιάσεις για συνεργασία με τον ψευτογιατρό

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος των θυμάτων του ψευτογιατρού δήλωσε ότι πρώην υπουργός κατηγορείται ως συνεργάτης του Νίκου Κοντοστάθη.

“Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ως συγκατηγορούμενος και συνεργάτης του Νίκου Κοντοστάθη αναφέρεται ένας γιατρός, πρώην υπουργός“, είπε χαρακτηριστικά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. “Του έχει απαγγελθεί κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα” πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του. “Όταν έρθει η ώρα, θα το μάθετε”, είπε.

“Οδήγησε στον θάνατο 49χρονο ενώ η ασθένειά του ήταν ιάσιμη σε ποσοστό 95-98%

Παράλληλα, ο κ. Σούρλας υπογράμμισε ότι 15 άτομα κατηγορούνται ως συνεργάτες του ψευτογιατρού.

“Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση έχουν απευθύνει νέες κατηγορίες κατά 15 ατόμων ως συνεργάτες του ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη. Πρόκειται για γιατρούς, μέλη διοικητικού συμβουλίου, ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών της Αττικής καθώς και για άτομα από τον χώρο της εκκλησίας” σημείωσε στη συνέντευξή του.

“Μετά τις πιέσεις που άσκησα βρέθηκε ο ιατρικός φάκελος του 49χρονου ο οποίος έπασχε από καρκίνο του όσφυος και του οποίου ο ιατρικός φάκελος αγνοούνταν. Η περίπτωσή του ήταν ιάσιμη σε ποσοστό 95-98% σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι πραγματογνώμονες που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση” συμπλήρωσε.

“Λόγω των οδηγιών του Κοντοστάθη ο οποίος τον απέτρεψε από την ενδεδειγμένη ιατρική θεραπεία οδηγήθηκε στον θάνατο ενώ θα μπορούσε με βεβαιότητα να ζει” είπε ο δικηγόρος για το 49χρονο θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος άλλαζε “επαγγελματικές ιδιότητες”, καθώς εκτός από γιατρός παρουσιαζόταν και ως πιλότος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις