Επικαλούμενος την ΚΥΑ και την «ένδειξη στις οδηγίες χρήσης του σκευάσματος, ότι δεν πρέπει να γίνεται από όσους δεν έχουν συμπτώματα», ένας καθηγητής στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης δεν έκανε το self test με αποτέλεσμα να του κάνει μήνυση η διευθύντρια του σχολείου.

Σύμφωνα με το voria.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής δεν προσκόμισε στο σχολείο την εγγραφή φόρμα του self test, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ. Όπως λέει ο δικηγόρος του κ. Απόστολος Τζάρος, η διευθύντρια τού ζήτησε να αποχωρήσει από το σχολείο αλλά εκείνος δεν το έκανε, καθώς ζήτησε από τη διεύθυνση η διαδικασία να γίνει με κάποιο επίσημο έγγραφο και στη συνέχεια θα αποχωρούσε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος, η διευθύντρια, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, κάλεσε την Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση, με τον καθηγητή να συλλαμβάνεται και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Τελικά, ο καθηγητής με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάρο, ο εντολέας του δεν είναι αρνητής του κορονοϊού, ωστόσο κάνει λόγο για «οξύμωρο η σχετική ΚΥΑ να παραπέμπει στις οδηγίες χρήσης του self test», υποστηρίζοντας ότι δημιουργείται κακό προηγούμενο στη δημόσια διοίκηση, όταν ζητείται από κάποιον υπάλληλο να αποχωρήσει από την υπηρεσία χωρίς επίσημο έγγραφο.

Ο καθηγητής ωστόσο θα κάνει το self test και θα πάει στο σχολείο κανονικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις