Αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή άρση του lockdown που είναι σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2020, καθώς την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, στις 6 το απόγευμα, αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Έτσι λοιπόν, στην ενημέρωση της Τετάρτης, στις 18:00 θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Mega, από το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 αναμένεται να επιτραπεί ξανά η μουσικά στις επιχειρήσεις εστίασης και στα καφέ. Επίσης, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παρατεθεί η κυκλοφορία μέχρι και τις 00.30 το βράδυ από την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, ώστε να διευκολυνθεί ακόμη.

Παράλληλα, παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 παίρνει το click inside για το λιανεμπόριο. Επίσης, με το άνοιγμα του τουρισμού από τις 15 Μαΐου, ανοίγουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, χωρίς μοριακό τεστ, ενώ υπάρχει σύσταση για self test.

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, με βασικά θέματα τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Μια ημέρα αργότερα, την Πέμπτη 13 Μαΐου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει το πλαίσιο βάσει του οποίου θα ανοίξει ο τουρισμός στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις