Μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων βρίσκεται σε πτωτική πορεία για τις ηλικίες κάτω των 40, λέγοντας πως στο 7ήμερο έχουμε 2.040 κρούσματα.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων ανέρχεται στα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη, με τον δείκτη θετικότητας να υποχωρεί σταθερά κάτω από το 4%. Σχετικά με του εμβολιασμούς, ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως έχουν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4.615.000, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Στην 4η θέση η Ελλάδα ανάμεσα στους «27» της Ε.Ε

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκους. Επιπλέον, με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται 5η στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Μιλώντας για το πρόγραμμα εμβολιασμού στον τουρισμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού, λέγοντας πως δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια. «Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες» είπε, και τόνισε πως φέτος είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς, εκτός από τα εμβόλια, έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας.

Σε ετοιμότητα να υποδεχθούμε τους τουρίστες

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κόσμος του τουρισμού, προκειμένου να υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας. Στην παρέμβασή του, ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι ο εφετινός στόχος των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το «brand» της χώρας.

Τέλος, αφού επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία, πρόσθεσε ότι η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα πάει χέρι-χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ρέτσος ξεκαθάρισε πως κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις