Κρίσιμες ώρες περνά η 44χρονη Γλυκερία Μανουσάκη, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.


Η γυναίκα υποβλήθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Παρασκευής 21/5 σε χειρουργική επέμβαση παροχέτευσης του αιματώματος από τον εγκέφαλό της, ωστόσο παρά τις προσπάθεις των γιατρών η κατάστασή της επιδεινώθηκε κι άλλο. Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο οποίος γνωστοποίησε την έκτακτη χειρουργική επέμβαση της γυναίκας, που διήρκησε τρεις ώρες,  ανέφερε πως «η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερά κρίσιμη».

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια της 44χρονης έχει ενημερωθεί για τα τελευταία, εξαιρετικά δυσάρεστα νέα της επιδείνωσης της κατάστασής της ενώ απαρηγόρητος είναι ο σύζυγος της.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η άτυχη γυναίκα είχε εισαχθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος ενώ στις 20 Μαΐου εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο μετά τον εμβολιασμό της, με το σκεύασμα της Astrazeneca.
Η ίδια παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου VITT τα οποία στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ως πιθανές επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις