Μπουκάλια με αλκοόλ, κουτάκια από μπύρες και αναψυκτικά, συσκευασίες άδειων προϊόντων με φαγητά που προμηθεύονται take away αλλά και βανδαλισμοί, είναι αυτά που μένουν πίσω από το νέο ξέφρενο πάρτι στο ΑΠΘ.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες είναι οι σακούλες απορριμμάτων που γέμισαν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της καθαριότητας οι οποίοι προσπαθούν με το που ξημερώσει να βάλουν μια τάξη και να επαναφέρουν το campus σε μια ιδεατή κατάσταση.

“Το πάρτι μπορεί να σταματάει το πρωί όμως οι ζημιές μένουν. Μπαίνουν μέσα στις σχολές για να βρουν ρεύμα. Φέρνουν μέχρι και γεννήτριες”, περιγράφει εργαζόμενος, συμπληρώνοντας ότι αδειάζουν μέχρι και τους πυροσβεστήρες που βρίσκουν στο δρόμο τους ανεβαίνοντας στους ορόφους σχολών.

Θυμίζουμε, ότι τα πάρτι που στήνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης έχουν προκαλέσει εδώ και αρκετό διάστημα την παρέμβαση εισαγγελέα, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι.

Πρύτανης ΑΠΘ: Η αστυνομία ενημερώνεται για το κορονο-πάρτι αλλά δεν επεμβαίνει

Για τα κορονο-πάρτι στο ΑΠΘ που συγκεντρώνουν χιλιάδες άτομα, μίλησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου αποκαλύπτοντας πως στον χώρο μπήκε μέχρι και φορτηγό με ποτά. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες εβδομάδες που γίνονται τα πάρτι η αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει το πάρτι, καθώς η ιδιωτική εταιρία φύλαξης παρατηρεί κινητικότητα στους χώρους από τις 18:00 και μετά.

Εξήγησε στο ΣΚΑΪ ότι αρχικά είναι λίγα άτομα αλλά μετά τις 23:00 το βράδυ συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την πόλη. Συμφωνά με τον κ. Παπαϊωάννου η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει μπει στο χώρο και δήλωσε πως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πρυτανικές αρχές είναι να βάλουν εμπόδια σε όσα σημεία μπορούν, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις νεαροί σπάνε τα εμπόδια και μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο χώρο. Μάλιστα ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δοθεί στην αστυνομία τα στοιχεία των αυτοκίνητων. Σε μια περίπτωση οπού μάλιστα επρόκειτο για φορτηγό γεμάτο ποτά, οι υπεύθυνοι εντοπίστηκαν.

Ξέφρενα πάρτι μέχρι το πρωί

Σημειώνεται πως απίστευτες εικόνες συνωστισμού εκτυλίχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο ΑΠΘ, όπου διοργανώθηκε ξέφρενο πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, χιλιάδες άτομα διασχίζουν την Εθνικής Αμύνης για να φτάσουν στο νέο τους «στέκι», στο Πανεπιστήμιο.

Τα περίπτερα επίσης που βρίσκονται έξω από το ΑΠΘ φαίνεται πως κάνουν «χρυσές» δουλειές, καθώς επί ώρες δημιουργείται ουρά αναμονής για την προμήθεια αλκοόλ.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο του ThessToday.gr, οι νέοι δεν πτοούνται ούτε με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, υπενθυμίζοντας πως έως τώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τριπλή έρευνα για τα πάρτι στο ΑΠΘ.

Μάλιστα, οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ και «χόρεψαν» τους χιλιάδες νέους μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή, ενώ ορισμένοι άναψαν και πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις