Έντονη παραμένει η σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου με τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και τη δημοτική αρχή να επιχειρεί να καταγράψει τα κτίρια που κινδυνεύουν να πέσουν.

Από την Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, όπου σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος απέστειλε αίτημα στα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα προκειμένου να οργανωθεί ένα κλιμάκιο για να καταγραφούν οι ζημιές αλλά και τα ετοιμόρροπα σπίτια.

Στο δήμο αναμένονται ειδικοί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να γίνει ένας έλεγχος στους οικισμούς όπου εντοπίζονται τα κτίρια με τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως ήδη έχει αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης: «Τα χωριά που έχουμε καταγγελίες είναι από το Αρκαλοχώρι, τη Μουσούτα, το Σαμπά και από το Αρχοντικό».

Μάλιστα, η πρώτη αυτοψία έχει δείξει πως υπάρχουν προβλήματα σε τουλάχιστον 100 κτίρια του δήμου, μεταξύ αυτών και εκκλησίες.

Στο Αρκαλοχώρι ο Ευθύμιος Λέκκας

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι αναμένεται να βρεθεί τις προσεχείς ημέρες ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της περιοχής.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Εγκέλαδος» για τον δήμο Μινώα Πεδιάδος με αποτέλεσμα να ξεκινούν άμεσα οι έλεγχοι στατικότητας των κτιρίων από ειδικά κλιμάκια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις