Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση κοντά στα Βασιλικά Κτήματα στη Βαρυμπόμπη. Δύσκολα προσβάσιμη από τα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι η περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ακούστηκαν εκρήξεις

Αίσθηση προκαλεί βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε έκρηξη στη δασική έκταση, σε σημείο όπου δεν υπάρχει κάποιος στύλος της ΔΕΗ ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τόσο μεγάλη πυρκαγιά.

Η Υπηρεσία του «112» ενεργοποιήθηκε και έχει σταλεί ήδη SMS στους κατοίκους Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου για να κλείσουν τις καμινάδες, τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών ώστε να μην μπουν οι καύτρες στο εσωτερικό.

Τέσσερα αεροσκάφη κάνουν ρίψεις νερού.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Άνω Βαρυμπόμπη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις