Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα έγιναν πολλοί «μαϊμού» εμβολιασμοί, με διοικητική υπάλληλο να βρίσκεται πίσω από όλη τη διαδικασία.  Την ίδια ώρα οι Αρχές ερευνούν την πιθανή ύπαρξη κυκλώματος πίσω από την έκδοση «μαϊμού» βεβαιώσεων εμβολιασμού, ενώ αναφέρονται περιστατικά πιέσεων σε υγειονομικούς και σε άλλες περιοχές για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών. Η υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης αναμένεται να προσκομίσει σήμερα στον εισαγγελέα τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.

Μέχρι στιγμής η φερόμενη ως δράστις στην Καρδίτσα η οποία είναι διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς για να έχει πρόσβαση στο σύστημα και να δηλώνει εικονικούς εμβολιασμούς. Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς, μόνο για τον Αύγουστο ενώ η εμπλεκόμενη διοικητική υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Θα μπορεί να γίνει έτσι άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων καθώς και αν κάποιοι από τους εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.

Όπως είπε ο κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, μιλώντας στο Mega διευκρίνισε ότι το Κέντρο Υγείας Παλαμά «ήταν πρότυπο στους εμβολιασμούς» και έχει εμβολιάσει 40.000 κόσμο γιατί εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό.

«Οι γιατροί έχουν μείνει άφωνοι, είναι στη διάθεση των Αρχών», ανέφερε. Η δράστις «ήταν σε διοικητικό πόστο, αλλά με τα εμβόλια μπήκε κι αυτή να βοηθήσει. Τους κωδικούς τους είχαν διοικητικοί υπάλληλοι. Οι γιατροί ασχολούνταν μόνο με το κομμάτι του ιστορικού του ασθενούς. Πήγαινε εκτός βάρδιας, έψαχνε παραιατρκό προσωπικό, και έβρισκε τα ονόματα που δεν είχαν εμβολιαστεί, έμπαινε σε τάμπλετ, τα δήλωνε και το βράδυ φαίνονταν εμβολιασμένοι», σημείωσε.

«Πρέπει να δούμε πόσοι εμβολιασμένοι έγιναν για να δούμε πόσοι αντιστοιχούσαν σε κάθε άτομο», τόνισε.

Καταγγελίες για πιέσεις σε υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά

Στην «Κοινωνία ώρα mega» μίλησε και η κυρία Άννα Μαστοράκου, Αντι. Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας γνωστοποιώντας ότι γιατροί και υγειονομικοί καταγγέλλουν πιέσεις για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

«Υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό», σημείωσε η κυρία Μαστοράκου.

«Τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής», εξήγησε. «Έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

Όπως είπε μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

Ο ιατρικός κόσμος αρνείται, αλλά η πίεση είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κάπου κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε. «Υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις