Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε πάγωμα της απέλασης των μεταναστών που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα τους χορηγείται προσωρινός ΑΜΚΑ.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «θα ισχύει άρση εφαρμογή μέτρων απέλασης για την στιγμή της άφιξής τους σε εμβολιαστικό κέντρο, όχι γενικώς άρση των μέτρων απέλασής τους, εφόσον επιλέξουν να εμβολιαστούν». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα τους χορηγείται προσωρινός ΑΜΚΑ.

Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, σημειώνοντας πως «στον ενήλικο πληθυσμό προσεγγίζουμε το 71% που έχει εμβολιαστεί, όμως στους άνω των 60 ετών υπάρχουν ακόμη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστοι…».

Όπως είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, «στο κομμάτι του γενικού πληθυσμού, που αφορά και τα παιδιά, που έως 11 ετών δεν εμβολιάζονται και στις ηλικίες 12 – 17 ετών παρατηρείται αύξηση στα ραντεβού, συνολικά είμαστε στο 60%».

Θάνος Πλεύρης – Ελλάδα και εμβολιασμός

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι «είμαστε πίσω σε σχέση με άλλες δυτικές χώρες της Ευρώπης, όμως είμαστε πάνω από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που έχουν ενταχθεί στην ΕΕ», κάνοντας εκ νέου έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν.

Αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και είπε ότι σε κάποιες «θα θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό, να έχουμε 10 μονάδες παραπάνω», είπε σχετικά με τη Βόρεια Ελλάδα ότι υπάρχει αυξημένη ανησυχία, καθώς σε πολλές περιοχές ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι χαμηλότερος από το μέσο όρο της χώρας».

Θάνος Πλεύρης για ανεμβολίαστους

«Είναι λογικό να υπάρχει φόβος και προβληματισμός σε κάποιον για να εμβολιαστεί, το καταλαβαίνω αυτό σε έναν βαθμό και πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια πειθούς, γ΄ αυτό και έχουμε δώσει περισσότερο χώρο σε γιατρούς, επειδή οι άνθρωποι ακούνε καλύτερα τους γιατρούς τους», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας όμως ότι «υπάρχει πυρήνας στην Ελλάδα με αναφορές για συνωμοσιολογία, που είναι μεγαλύτερος από άλλες χώρες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις