Σεισμός στην Αθήνα: Σεισμός μεγέθους 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, με επίκεντρο το Μαρούσι, αναστατώνοντας τους κατοίκους της Αθήνας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

«Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε»

Έγινε μάλιστα ιδιαιτέρως αισθητός κυρίως στη βορειοδυτική Αττική και συγκεκριμένα σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο, οι Αχαρνές και η Νέα Φιλαδέλφεια καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στο Μαρούσι, μέσα σε βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Στις πρώτες τους δηλώσεις, οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σημείωσε: «Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα».

Σεισμός στην Αθήνα: «Αρχικά νόμισα ότι ήταν πολύ μεγαλύτερος», λέει ο Χουλιάρας

Για τον σεισμό μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας», στην τηλεόραση του OPEN, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Κατά τον σεισμολόγο, ο λόγος που προκάλεσε ο σεισμός τόση ανησυχία ήταν το γεγονός ότι ήταν πάρα πολύ κοντά σε σπίτια, αν και ήταν μια μικρή και συνηθισμένη δόνηση:

«Ήταν μία συνηθισμένη μικρή δόνηση, μόλις 2,9 Ρίχτερ, αλλά πάρα πολύ κοντά σε σπίτια, στην πρωτεύουσα της χώρας, γι’ αυτό και δημιούργησε τόση ανησυχία. Είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου στα 9 χιλιόμετρα, άρα σημειώθηκε κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. Εγώ ήμουν στην Κυψέλη την ώρα του σεισμού και αρχικά νόμισα ότι ήταν πολύ μεγαλύτερος, πάνω από 4 με 4,5 Ρίχτερ αλλά ήμουν πολύ κοντά και έκανα λάθος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις