Παρέλαση Θεσσαλονίκη: Μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζευς» θα πραγματοποιήσουν πτήσεις, ενώ φέτος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δοκιμαστική διέλευση έκαναν, ενόψει της παρέλασης, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας «Spitfire» αλλά και F-16 στον ουρανό της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου.

Στο παραλιακό μέτωπο αλλά και σε όλη την πόλη, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που παρακολούθησαν το εντυπωσιακό θέαμα, φωτογραφίζοντας τα μαχητικά αεροσκάφη. Το Spitfire ΜJ755 συγκεκριμένα, που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, είναι ιστορικό αεροσκάφος. Ανακατασκευασμένο και ανανεωμένο, το Spitfire MJ755 ήταν μαχητικό αεροσκάφος των Συμμαχικών δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μαζί του πέταξε και το F-16 «ΖΕΥΣ». Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να το βλέπει να «σκίζει» τον ουρανό της πόλης σε κάθε παρέλαση τα τελευταία χρόνια και να προκαλεί δέος με τις πτήσεις του.

To Σπιτφάιρ ΜJ755 (Spitfire) ιστορικό κι ανακατασκευασμένο, ένα μαχητικό αεροσκάφος που δοξάστηκε στις πιο συγκλονιστικές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πετάξει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, για να μαγέψει το κοινό στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πιο διάσημο καταδιωκτικό αεροσκάφος των Συμμάχων θα συμμετέχει στην στρατιωτική παρέλαση της ερχόμενης Πέμπτης 68 χρόνια μετά την πρώτη άφιξή του στην Ελλάδα. Το κοινό που θα την παρακολουθήσει, θα έχει την ευκαιρία να το απολαύσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για το παλιό αεροσκάφος που ανακατασκευάστηκε στην Αγγλία, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική του αξία κι επέστρεψε μετά από μήνες αναμονής στην Ελλάδα την Πέμπτη 27 Μαίου 2020. Το συγκεκριμένο ιστορικό Supermarine Spitfire της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψε στη χώρα από το αεροδρόμιο του Biggin Hill της Μεγάλης Βρετανίας «όχι για να μείνει (στατικό έκθεμα στο έδαφος) αλλά για να το χαίρεται το κοινό στο αέρα», δήλωσαν οι άνθρωποι του Ιδρύματος που είχε την πρωτοβουλία να το ανακατασκευάσει.

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της ελληνικής σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις