Μια εμπειρία που θα θυμάται για καιρό, έζησε ένας φαρμακοποιός στο Νέο Κόσμο, όταν μια 73χρονη γυναίκα η οποία είχε κορονοϊό, μπήκε στο φαρμακείο σε κακή κατάσταση, ημιλιπόθυμη και ασθμαίνοντας ζήτησε ένα οξύμετρο, ενώ στη συνέχεια κατέρρευσε.

Όπως δήλωσε στο OPEN ο φαρμακοποιός Ηλίας Κατσογιάννης, η ηλικιωμένη ήταν συχνή επισκέπτρια και γνώριζαν για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο στις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο πρέπει να είχε προσβληθεί νωρίτερα από τον κορονοϊό και εμφάνισε συμπτώματα δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Ο κ. Κατσογιάννης ανέφερε ότι έβαλε τη γυναίκα αρχικά σε ένα κάθισμα που υπήρχε στο χώρο, επειδή όμως λιποθυμούσε συνέχεια έβγαλε ένα ράντζο που είχε για τις εφημερίες και την ξάπλωσε εκεί μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, το οποίο λόγω μεγάλου φόρτου έφτασε μετά από 3-4 ώρες και την παρέλαβε.

Η ανάρτηση του φαρμακοποιού

«Η εικόνα αυτή είναι από το φαρμακείο μου στην Αθήνα κοντά στο κέντρο. Όχι σε κάποιο χωριό απομακρυσμένο χωρίς ΠΦΥ. Η γυναίκα αυτή είναι μόνη της. Έχει ένα γιο που είναι μακριά και ασθενεί. Ήρθε στο φαρμακείο μου το πρωί ημιλιπόθυμη για να πάρει οξύμετρο καθώς πριν μερικές μέρες βγήκε θετική σε έλεγχο για COVID. Σχεδόν λιποθύμησε και ίσα ίσα πρόλαβα να την μαζέψω για να μην χτυπήσει».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι η γυναίκα είναι 73 χρόνων «με υποκείμενα νοσήματα και πριν λίγες μέρες έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο κατά πως φαίνεται λίγο αργά πλέον. Δεν έχει κανένα να την φροντίσει και έτσι μετά από συνεννόηση με τον γιο της από τηλεφώνου, καλέσαμε ΕΚΑΒ στις 11 περίπου το πρωί . Ο κορεσμός της παίζει από το 91 ως το 94 και οι σφίξεις της σε ύπτια θέση είναι από 83-90.

Έχω μια φορητή φιάλη οξυγόνου έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί αν και είναι πολύ μικρή και δεν θα κάνει πολλά πράγματα.

Η ώρα είναι 2 το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι έχω καλέσει το 166 δεκάδες φορές δεν έχει έρθει κανείς να την παραλάβει διότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και δεν επαρκούν τα πληρώματα και τα οχήματα .

Κάντε όση πολιτική σπέκουλα θέλετε για το ΕΣΥ, το ΕΓΩ του καθενός και το ΕΜΕΙΣ της κοινωνίας μας. Ενταχθείτε σε οποία ιδεολογία γουστάρετε. Η πραγματικότητα είναι μια και τα προβλήματα τα της δεν λύνονται με ευχούλες και φαντασιώσεις.

Το σύστημα υγείας καταρρέει από περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με ένα απλό τρόπο».

Έπειτα, καλεί όσους διαβάζουν την ανάρτησή του να εμβολιαστούν, όπως γράφει «όχι γιατί είναι υποχρεωτικό ούτε επειδή είναι θαυματουργό και τα γιάνει όλα.

Εμβολιαστείτε γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε αυτή την στιγμή για να προστατεύουμε σε οποίο βαθμό αυτό είναι εφικτό. Εμβολιαστείτε όχι για να ξεμπερδεύουμε με μια δόση αλλά με εκτίμηση ρίσκου για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εμβολιαστείτε όχι γιατί συμπαθείτε η αντιπαθείτε την κυβέρνηση. Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις κυνηγάνε την ουρά τους ψάχνοντας τρόπους να αντιμετωπίσουν την δύναμη της φύσης και την ξεροκεφαλιά των ανθρώπων. Εσείς προστατεύεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο στην πρωτεύουσα της χώρας. Κι όμως».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις