Νίκος Τζανάκης: Ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο οποίος προκαλεί μεγάλη ανησυχία – καθώς χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν 119 θάνατοι σε μια ημέρα, οφείλεται στους περίπου 300.000 «αμετανόητους» ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Τζανάκης εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι από κορονοϊό είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα μειωθούν αυτή την εβδομάδα, αλλά αν δεν γίνει αυτό, τότε «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, αν δεν σημειωθεί κάμψη στον αριθμό των θανάτων θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα κρούσματα, οι ηλικίες τους, οι συννοσηρότητες, ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι, μαζί με τους ανεμβολίαστους, θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν σωστά από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις