Συνελήφθη ξανά ο Μένιος Φουρθιώτης το μεσημέρι της Τρίτης, με την κατηγορία της παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία, έχοντας ενημερωθεί ότι λόγω συστηματικής παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, εκδίδεται βούλευμα για την εκ νέου προφυλάκισή του.

Εκεί, ενημερώθηκε πως η προφυλάκισή του έχει αποφασιστεί με βούλευμα, καθώς δεν εμφανιζόταν, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα. Ωστόσο, ο Φουρθιώτης υποστήριξε πως αυτό συνέβαινε λόγω κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, εκδοχή που δεν μπόρεσε να τον γλιτώσει από την προφυλάκιση.

Αν και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, τελικά αποφασίστηκε -για λόγους ασφαλείας- να προφυλακιστεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση, υποστήριξε πως θα περνούσε το βράδυ της Τρίτης στο ΚΑΤ, καθώς ξυλοκοπήθηκε από πρόσωπο που εργάζεται στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών.

Η ανακοίνωσή του είχε ως εξής:

«Νοσηλεύομαι στην Ορθοπαιδική κλινική του ΚΑΤ έπειτα από χτύπημα που δέχθηκα από πρόσωπο που εργάζεται στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών. Από το χτύπημα έσπασε ο ένας από τους τρεις κοχλίες του αριστερού ισχυου. Όσον αφορά το θέμα της σύλληψής μου, έχω παραδώσει στην εισαγγελία όλα τα ιατρικά έγγραφα από το ΚΑΤ και της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών όπως και του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού που αποδεικνύουν ότι χρήζω 24ωρης παρακολούθησης.

Δυστυχώς αγνοήθηκε αυτό και έτσι η ζωή μου τέθηκε σε κίνδυνο. Μάλιστα διατάχθηκε προφυλάκιση σε κέντρο κράτησης από το οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω. Προσφεύγω αύριο πρωί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και καταθέτω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το ατύχημα που έχω υποστεί. Οτιδήποτε μου συμβεί την ευθύνη έχει η εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις