Νεκροί είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του εργοστασίου της ΕΛΤΕΚ στα Γρέβενα, οι τρεις εργαζόμενοι που θεωρούνταν αγνοούμενοι μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Στην ΕΛΤΕΚ, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριων εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».

Μετά την έκρηξη, τα αίτια της οποίας θα ερευνηθούν από το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής, ξεκίνησαν άμεσα οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών εργαζομένων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πρόκειται για τον 46χρονο Χαράλαμπο Κικίδη από τον Πολύμυλο Κοζάνης, τον 33χρονο Ζήση Αποστολίδη από τα Γρεβενά και τον 36χρονο Κώστα Ορφανίδη με καταγωγή από το χωριό Δήμητρα Γρεβενών.

Εν αναμονή του πορίσματος για το τραγικό δυστύχημα

Σε δύο μέρες θα ολοκληρωθεί η έρευνα και το πόρισμα των πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας στο εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας.

Στο σημείο ήδη βρίσκεται πενταμελές κλιμάκιο πυροτεχνουργών από τη Θεσσαλονίκη που «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει για πιο λόγο έγινε η έκρηξη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε ανθρώπινη αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο να υπήρχαν ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Ένα ενδεχόμενο, όμως, που δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις