Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του εστιάτορα Δημήτρη Κουτλάγκα, ο οποίος σκοτώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στο επαρχιακό δρόμο Αργαλαστής – Λεφοκάστρου, στο Πήλιο.

Η Τροχαία, που εξέτασε την περίπτωση του ατυχήματος, διατηρεί στο πόρισμά της επιφυλάξεις, και για τον λόγο αυτό, ο εισαγγελέας Βόλου διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας .

Η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας, Μαρία Βαγενά, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για την πορεία των ερευνών στην υπόθεση, αλλά και για τα «καυτά» ερωτήματα που έχουν προκύψει γύρω από τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα.

«Δεν έχει γίνει απόδοση κατηγοριών σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, διερευνάται όμως από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές η ύπαρξη τυχόν αξιόποινων πράξεων εις βάρος του θύματος. Εάν ήταν ένα απλό τροχαίο η υπόθεση θα είχε τεθεί στο αρχείο. Υπάρχουν αρκετά κενά για το χρόνο, τον τόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε η μηχανή, το μπουφάν του θύματος που τοποθετήθηκε στο σημείο με τα κλειδιά μέσα, γεγονότα δηλαδή που δε συνάδουν με ένα τροχαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαγενά.

«Επιπλέον, δεν έχουν βρεθεί τέτοια χαρακτηριστικά στο δρόμο που να υποδεικνύουν πως έγινε εκεί κάποιο ατύχημα. Σοβαρά ερωτήματα τα οποία πρέπει να διαλευκανθούν, προκειμένου να υπάρχει μία σαφής απάντηση προς τους συγγενείς, αλλά και την τοπική κοινωνία του Βόλου για το πώς έφυγε αυτός ο άνθρωπος, υπό ποιες συνθήκες και εάν υπάρχουν εμπλεκόμενοι τρίτοι σε όλο αυτό. Εάν έχει χαθεί συνεπεία μίας εγκληματικής ενέργειας, θα πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν τυχόν ένοχοι» συμπλήρωσε.

Η τραγική μάνα Νικολέτα Κουτλάγκα, με δάκρυα στα μάτια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για τον άδικο χαμό του γιου της, Δημήτρη Κούτλαγκα στην Αργαλαστή του Πηλίου.

Η ίδια κάνει λόγο για ένα φιλότιμο, εργατικό και ήσυχο παιδί. «Να είμαι η τελευταία μάνα που κλαίει το παιδί της», είπε μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της.

Η τραγική μάνα Νικολέτα Κουτλάγκα, με δάκρυα στα μάτια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για τον άδικο χαμό του γιου της, Δημήτρη Κούτλαγκα στην Αργαλαστή του Πηλίου.

Η ίδια κάνει λόγο για ένα φιλότιμο, εργατικό και ήσυχο παιδί. «Να είμαι η τελευταία μάνα που κλαίει το παιδί της», είπε μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της.

«Ο Δημήτρης ήξερε ξένες γλώσσες, αγαπούσε τον κόσμο όλο και είχε σώσει ένα παιδάκι της γειτονιάς από βέβαιο θάνατο. Έπεσε μπροστά από ένα αυτοκίνητο και το άρπαξε. Από την ώρα που πέθανε ο πατέρας του, δεν έφυγε ποτέ από κοντά μου. Μου έλεγε “μάνα δε θα σ’ αφήσω ποτέ” και έφυγε χωρίς να το θέλει. Από μικρός έλεγε ότι ήθελε να μείνει στο μαγαζί και να το δουλέψουμε μαζί. Είναι ταβέρνα με 90 χρόνια παράδοση», πρόσθεσε.

Το τηλεφώνημα από τον Μπόρις Τζόνσον

Αναφερόμενη στο περίεργο «ατύχημα» που είχε ο γιος της, είπε πως αρκετός ήταν ο κόσμος που ευαισθητοποιήθηκε, ακόμα και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Με πήρε τηλέφωνο μέχρι και ο Μπόρις Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος είναι τακτικός πελάτης για πολλά χρόνια. Έμαθε τι είχε συμβεί και ενδιαφέρθηκε. Του είπα ότι περιμέναμε το μόσχευμα από την Αμερική και μου πρότεινε όταν συνέλθει να τον πάμε στην Αγγλία για να γίνει καλά. Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, είχε πάρα πολλούς φίλους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ρότζερ Γουότερς, αλλά τι να τα κάνω όλα αυτά, το παιδί δεν ξανάρχεται πάλι».

Η κυρία Νικολέτα μίλησε και για τους «φίλους» του, που φαίνεται πως τον παράτησαν και δεν ενδιαφέρθηκαν για το εάν ήταν καλά. «Αυτοί που ήταν φίλοι και πελάτες στο μαγαζί, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έφτασαν σε αυτό το σημείο, να χτυπήσουν ένα παιδί» τόνισε.

Μετέφερε και τα όσα της είπε η νοσοκόμα, που ήταν μπροστά όταν ο Δημήτρης έφτασε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής. «Αυτοί φύγανε μόλις τον πετάξανε έξω από το αυτοκίνητο. Δεν καταλάβαμε τι συμβαίνει, γιατί μόλις τον έφεραν, τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Δεν έκατσαν να δουν καν αν ζει ή αν πεθαίνει» σημείωσε.

«Δεν ξαναπάτησε κανένας στο μαγαζί από αυτούς τους τρεις που ήταν παρέα. Δεν ήρθαν να μου πουν συλλυπητήρια, ούτε στην κηδεία, ούτε στο μνημόσυνο. Ένας τους δεν έρχεται καν στο χωριό», κατέληξε η τραγική μάνα.

«Τοποθέτησαν νύχτα τη μηχανή στον τόπο του “τροχαίου”»

Στην εκπομπή μίλησαν και δύο μάρτυρες που γνώριζαν τον Δημήτρη και εντόπισαν το μηχανάκι του στο χώρο που έγινε το «τροχαίο».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το μηχανάκι δε βρισκόταν εκεί την ώρα που ο άτυχος άνδρας διεκομιζόταν από το κέντρο υγείας στο νοσοκομείο του Βόλου, αλλά φαίνεται να τοποθετήθηκε λίγες ώρες μετά.

«Με πήραν τηλέφωνο η μάνα και ο αδελφός του Δημήτρη, ήρθα να τους πάρω με το αυτοκίνητο και φύγαμε για το Λεφόκαστρο. Πηγαίναμε με 20χλμ στο δρόμο μήπως εντοπίσουμε κάτι, δεν βρήκαμε τίποτα όμως, ούτε το μηχανάκι, ούτε ίχνη που να μαρτυρούν πως έγινε εκεί κάποιο τροχαίο. Πήρε ο αδελφός του τον έναν από τους τρεις από την παρέα του Δημήτρη και τον ρώτησε σε ποιο σημείο περίπου έγινε το τρακάρισμα. Μας ανέφερε το μέρος, πήγαμε και δε βρήκαμε τίποτα» τόνισε.

«Εγώ το ξέρω καλά το μέρος, αν ήταν εκεί, θα το είχα δει. Μετά πήγαμε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου κάτσαμε μέχρι τα ξημερώματα. Στην επιστροφή είδαμε από μακριά το μηχανάκι στημένο όρθιο. Πριν που περάσαμε δεν ήταν εκεί. Πάθαμε σοκ. Δεν πιστεύω ότι είχε κάποιο ατύχημα, κάτι θα είχε φανεί στο δρόμο. Κάτι άλλο έγινε» συμπλήρωσε.

Ο άλλος μάρτυρας, που βρήκε το μηχανάκι, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» από τον τόπο όπου σύμφωνα με την παρέα, έγινε το «τροχαίο».

«Παίρνοντας αυτή τη στροφή διακρίναμε μ’ έναν φίλο μου το μηχανάκι πεσμένο. Θεωρήσαμε πως κάποιος είχε ατύχημα και όταν πλησιάσαμε, το αναγνωρίσαμε και καταλάβαμε πως ανήκε στον Δημήτρη. Κατεβήκαμε και αρχίσαμε να ψάχνουμε, γιατί θεωρήσαμε πως θα ήταν κάπου κοντά. Πλησιάσαμε και βρήκαμε μέσα στο μπουφάν του το σκουφάκι που φορούσε συνήθως και ένα μπρελόκ με κλειδιά. Αποκλείεται να πέρασε κάποιος και να μην το είδε, ήταν σε πολύ εμφανές σημείο», κατέληξε ο μάρτυρας.

Ο ένας από τους τρεις μάρτυρες που ήταν στην παρέα του Δημήτρη λίγη ώρα πριν το τραγικό συμβάν, μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» για τα όσα συνέβησαν, έπεσε σε κάποιες αντιφάσεις και κάθε άλλο παρά ξεκαθάρισε το ήδη θολό τοπίο.

Στο μεταξύ, ο μάρτυρας που σύμφωνα με τον ίδιο, εντόπισε βαριά χτυπημένο τον Δημήτρη στο σημείο, ανέφερε στην κατάθεσή του, τα γεγονότα του «τροχαίου».

Πηγή: Φως στο Τούνελ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις