Θύμιος εξαφάνιση ΠύργοςΠανελλήνια κινητοποίηση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για την περίπτωση του 40χρονου Θύμιου, αφού φορείς, οργανισμοί αλλά και απλοί πολίτες ακόμα και από την Αμερική έχουν επικοινωνήσει με την εφημερίδα «Πατρίς», που πρώτη ανέδειξε το θέμα, εκφράζοντας την επιθυμία να τον βοηθήσουν.

Ο άνδρας παραμένει άφαντος καθώς οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη του που αγνοούνται από την Τετάρτη, 4 Μαΐου, όταν και εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο Α.Τ. Πύργου προκειμένου να ζητήσει προστασία από τους ανθρώπους που του έκαναν την ζωή «κόλαση»…

Το βίντεο

Η τοπική κοινωνία του Πύργου παραμένει ανάσταση καθώς η υπόθεση του Θύμιου, του ανθρώπου που έχει μία τραγική ιστορία πίσω του, έγινε γνωστή επειδή κάποιοι τον βιντεοσκόπησαν όταν αντέδρασε στο bullying κυνηγώντας νεαρούς με τσεκούρια.

Οι λεπτομέρειες ωστόσο που έρχονται σιγά – σιγά στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικές…

Οι πληροφορίες που μεταδίδει η «Πατρίς» κάνουν λόγο για ένα εξαρχής στημένο σκηνικό για λόγους δημοσιότητας το οποίο στη συνέχεια συνοδεύτηκε από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία. Οι Αρχές μετά την καταγγελία, έκαναν επιτόπια έρευνα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση παρά μόνο αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας χωρίς όπως αποδείχτηκε ιδιαίτερο λόγο.

«Προστατέψτε με…»

Την επόμενη μέρα του περιστατικού, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο τα βίντεο και τα δημοσιεύματα, ο 40χρονος άνδρας μετέβη στο Τμήμα για να αναφέρει το περιστατικό και εμφανίστηκε ξανά στις 4 Μαΐου μετά τα δημοσιεύματα και τα βίντεο, ζητώντας από τους αστυνομικούς να τον προστατεύσουν γιατί όπως τους τόνισε καθημερινά γινόταν αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών, με τη διαφορά ότι τώρα το έστησαν για το Instagram, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία και κινητοποιώντας τις Αρχές. Από την επόμενη, τα ίχνη του χάθηκαν.

Η τραγική ιστορία

Τη θλιβερή ιστορία του αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα «Πατρίς» επισημαίνοντας ότι χρειάζεται βοήθεια. Στις προειδοποιήσεις που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα για τον μυστηριώδη άνδρα που φέρεται να τρομοκρατεί παιδιά τα βράδια, αναφερόταν ότι είναι παραμορφωμένος και περιγραφόταν σαν τον Φρέντι Κρούγκερ από την ταινία τρόμου «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες»!

Ο Θύμιος έπεσε θύμα τροχαίου το 2008 ενώ εργαζόταν στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το μισό του πρόσωπο και να διαλυθεί η άνω γνάθος. Από τότε τρώει και μιλά με μηχανική υποστήριξη. Η κατάστασή του είχε αποτέλεσμα να χάσει, όχι μόνο την εργασία αλλά και τους φίλους κι έτσι εγκαταστάθηκε στον Πύργο όπου ζει με ένα πενιχρό επίδομα, με το οποίο πληρώνει ίσα-ίσα το ενοίκιό του.

Το άγριο bullying τον έβγαλε προσφάτως εκτός εαυτού και προσπάθησε να φοβίσει κάποιους νεαρούς που τον πείραζαν μέσα στη νύχτα, όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Ο μοναχικός Θύμιος είχε γίνει παλαιότερα θέμα ρεπορτάζ από την τηλεόραση ΟΡΤ, στην οποία είχε δηλώσει: «Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι ή κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος γιατί θα τρομάξει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις