Σταμάτης Κόκοτας: Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής είχε μεγάλο πάθος με τα αυτοκίνητα.

Υπήρξε αδελφικός φίλος με τον Αριστοτέλη Ωνάση και είχε άριστες σχέσεις με την Μαρία Κάλλας και την Τζάκι Κέννεντι.

«Ο Αρίστος με ξεχώριζε και η Μαρία μού έλεγε “τι γλυκά που τραγουδάς Σταμάτη”. Με τη Μαρία δεν ήταν εύκολο να μιλήσει κάποιος, δεν συζητούσαμε πολύ, λίγα πράγματα. Της χάρισα όμως έξι long play δικά μου τα οποία άκουγε κάθε βράδυ, όταν ήθελε να ξεκουραστεί. Χάρηκα που είχα την τύχη να γνωρίσω μια τέτοια κυρία», έχει εξομολογηθεί ο ίδιος.

Η σχέση του με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Σε συνέντευξή του στη Lifo έχει χαρακτηρίσει τον Έλληνα κροίσο «παλικάρι».

«Ήταν ένας άντρας που ποτέ δεν είχε υπολογίσει τα λεφτά, ποιος ήταν, τι έκανε και τι δεν έκανε. Γινόταν πάντα ό,τι ήθελε η παρέα. Είναι γνωστό ότι την ώρα που τραγουδούσα κι εκείνος καθόταν στο πρώτο τραπέζι απέναντι μου ή ενόσω βρισκόμασταν στον Σκορπιό, σε κάτι λουκούλλεια γεύματα με 50 τραπέζια από κάτω, είχαν υπογραφεί συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Πολύ συχνά ο Σταμάτης Κόκοτας τραγουδούσε μπροστά σε τουλάχιστον 30-40 καλεσμένους του, που μπορεί να ήταν από βασιλιάδες και πρωθυπουργούς μέχρι και τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Πολλές φορές ενώ ο Σταμάτης Κόκοτας είχε μόλις επιστρέψει από το μαγαζί ο Ωνάσης έστελνε τον οδηγό του για να τον πάρει για τον Σκορπιό. «Ξυπνήστε τον, είναι το αυτοκίνητο από κάτω, πρέπει να έρθει γιατί έχουμε καλεσμένους στον Σκορπιό».

Επίσης, είναι γνωστή η ιστορία με τον εφοπλιστή, που του έστειλε το ιδιωτικό του ελικόπτερο προκειμένου να πάει στο ιδιωτικό του νησί, και να μάθει συρτάκι στην Τζάκι Κέννεντι.

«Ήμουν ο διασκεδαστής του. Έτυχε να κάνουμε πολλές παρέες με πολύ δύσκολους ανθρώπους, από βασιλιάδες και βάλε. Μέχρι την ημέρα που έφυγε από αυτόν τον κόσμο, ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι. Ήταν καλός άνθρωπος, ένας λεβέντης και μισός. Όταν έβλεπε ότι κάποιος με ενοχλούσε, πήγαινε κοντά του και τον έδιωχνε», έχει πει ο Σταμάτης Κόκοτας στο «Πρωινό» για τη σχέση που είχε με τον Ωνάση.

H αγάπη του για τα αυτοκίνητα

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε λατρεία με τα αυτοκίνητα. Οι φωτογραφίες του ως οδηγού αγώνων φιγουράριζαν στα πρωτοσέλιδα. Ο ίδιος έχει εξομολογηθεί: «Μου άρεσε το αυτοκίνητο, η ταχύτητα, έπαιξα όσο ήθελα, τώρα ούτε το καβαλάω».

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το 1969 μία εκ των 140 συνολικά Lamborghini Miura S, που κατασκευάστηκαν από το 1968 – 1971 και τη δώρισε στον τραγουδιστή.

Λίγα χρόνια αργότερα όμως, ο V12 κινητήρας των 3,9 λίτρων παρουσίασε μηχανική βλάβη, αφαιρέθηκε και στάλθηκε στη Lamborghini για επισκευή.

Η Miura, με τα διακριτικά P400 S, αποθηκεύτηκε στο πάρκινγκ του Χίλτον, όπου και έμεινε μέχρι την έναρξη της μεγάλης ανακαίνισης του ξενοδοχείου το 2003. Τότε μεταφέρθηκε σε άλλο υπόγειο γκαράζ, χωρίς τον κινητήρα, αφού ο V12 παρέμεινε ως έκθεμα στο μουσείο της Lamborghini.

Τον Δεκέμβριο του 2012 το αμάξι, που «δεν χάρισε αναμνήσεις» στον Σταμάτη Κόκοτα όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, άλλαξε χέρια έναντι του ποσού των 320.000 ευρώ στη δημοπρασία «True Greats» του οίκου COYS, ποσό το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί χαμηλό δεδομένης της σπανιότητας του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ωνάσης πριν δώσει τη Λαμποργκίνι στον Κόκοτα ζήτησε να αλλάξει το χρώμα και το κλασσικό πράσινο να γίνει καφέ σκούρο ενώ τοποθετήθηκαν και αλουμινένια πλαίσια στους αεραγωγούς, ιδιαίτερος λεβιές ταχυτήτων, χειρολαβή κεντρικής κονσόλας και το τιμόνι διακοσμήθηκε με λεπτομέρειες αλουμινίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις