Δίχως τέλος συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει ένα κυνηγητό ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής που κόβει την ανάσα.

Στο βίντεο διακρίνοντια οι Έλληνες λιμενικοί, οι οποίοι έχουν οπλισμό και φορούν full face στο πρόσωπο ναι αποτρέπουν τους Τούρκους οι οποίοι θέλουν να κινηθούν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Με τα χέρια στο δίχτυ είναι έτοιμοι να καταστρέψουν το τουρκικό πηδάλιο αν χρειαστεί.

Οι Τούρκοι προστατεύουν τους δουλεμπόρους και στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο Star φαίνεται η προσπάθεια των Ελλήνων να διασώσουν μετανάστες ενώ οι Τούρκοι παρακολουθούν διακριτικά.

Αξιωματικοί είπαν στο κανάλι πως το νησί της Σάμου είναι ένας “αστακός” κι αυτό είναι γνωστό στην τουρκική πλευρά.

«Περιμετρικά του νησιού υπάρχουν σκάφη του λιμενικού σώματος. Έχουν σφραγίσει στην κυριολεξία τα θαλάσσια σύνορα και δεν περνάει τίποτα» περιγράφει ο Γεώργιος Πέτρου, έφεδρος λοχαγός και αντιπρόεδρος εφέδρων αξιωματικών.

Στο παιχνίδι της υβριδικής απειλής οι Τούρκοι έχουν ρίξει και drones.

«Πετάνε τακτικά τα drones, μπαίνουν στον δικό μας εναέριο χώρο με στόχο να φωτογραφίσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις» προσθέτει ο κ. Πέτρου.

«Εμείς είμαστε εδώ, γεννημένοι εδώ, είμαστε Σαμιώτες ακρίτες, είμαστε εθνοφύλακες σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό σημαίνει πως είμαστε ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή. Έχουμε ελαχιστοποιήσει τον φόβο της μάχης ή του πολέμου και λέμε ότι δεν φοβόμαστε τους Τούρκους ούτε κανέναν άλλον εχθρό» περιγράφει εθνοφύλακας στη Σάμο.

«Εμείς ξέρουμε κολύμπι και μπορούμε να κολυμπήσουμε μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας και να κάνουμε άλλες κινήσεις επιθετικές αν μας ζορίσουν πολύ οι Τούρκοι» προσθέτει.

«Έχουμε τα όπλα πάντα δίπλα μας. Ο στρατός μας τα έχει δώσει, μας τα έχει εμπιστευθεί και εμείς τα κουβαλάμε, τα έχουμε στο σπίτι, αν χρειαστεί να τα πάρουμε και να πάμε στις θέσεις μας.»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις