Κρήτη: Η αναισθησιολόγος είχε εμπλακεί στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου.

Από την Παρασκευή (25/11) η γυναίκα είναι τελεσίδικα αθώα.

Η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, μετά την απαλλακτική πρωτόδικη απόφαση, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, στις 18 Νοεμβρίου ωστόσο διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης.

Σήμερα, με την έναρξη της διαδικασίας, μετά από ένσταση που υπέβαλαν οι δικηγόροι της κατηγορούμενης για αοριστία της αιτιολογίας, που παρέπεμπε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο, με την οποία ζητούσαν η υπόθεση να μην εκδικαστεί στο εφετείο, υποστηρίζοντας πως η εισαγγελική έφεση δεν ήταν εμπεριστατωμένη.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το δικαστήριο συνεδρίασε και αποφάσισε να κάνει δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης της κατηγορούμενης και η υπόθεση έκλεισε. «Το δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε αθώα την κατηγορούμενη», σημείωσε ο δικηγόρος της αναισθησιολόγου Γιώργος Στειακάκης.

Το ιστορικό

Η τραγωδία συνέβη μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 και η γιατρός που κατηγορήθηκε

Ενώπιον της πρώτης δίκης, η αναισθησιολόγος είχε ισχυριστεί πως έπραξε ό,τι ήταν επιστημονικώς και ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσει το παιδί όταν εμφάνισε αλλεργική αντίδραση.

Τότε, η πρόταση του εισαγγελέα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπου η εκδίκαση της υπόθεσης μπήκε στην τελική ευθεία, ήταν η αναισθησιολόγος να κριθεί ένοχη.

Ο εισαγγελέας είχε αναφέρει πως δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος. Επεσήμανε, δε, πως αφενός υπήρξε αδράνεια περίπου ενός εικοσαλέπτου από τη στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμού.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, το εν λόγω χρονικό διάστημα αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το μοιραίο.

Προσέθεσε πως δεν του χορήγησε βρογχοδιασταλτικά, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, παρά υπερβολική δόση αδρεναλίνης και πως η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως και συνέβη στη Μελίνα.

Ο εισαγγελέας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του περιστατικού και πρότεινε την ενοχής της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις