Εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», μιας και με ομόφωνη απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δομής, απομακρύνθηκαν τρεις συνεργάτης και συγκεκριμένα ο Ιρακινός, που εκτελούσε χρέη διευθυντή της δομής του Κολωνού και δύο στελέχη του παραρτήματος της Πωγωνιανής Ιωαννίνων.

Μια ακόμα εξέλιξη αφορά στην εύρεση, από τις αρμόδιες αρχές, 270 λιρών αλλά και κοσμημάτων σε διάφορα παραρτήματα της δομής.

Το πλούσιο κομπόδεμα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας της Κιβωτού του Κόσμου, με μετρητά 350.000 ευρώ και χρυσές λίρες ήταν καλά φυλαγμένο.

Αρχικά δημοσιογραφικές πληροφορίες ήθελαν το τεράστιο χρηματικό ποσό να εντοπίζεται σε χρηματοκιβώτιο ωστόσο τελικά υπήρξε ανατροπή.

Τα χρήματα του ζευγαριού εντοπίστηκαν σε κρύπτη στο σπίτι στον Κολωνό, μετέδωσε το Mega.

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι και βρέθηκαν μπροστά στον θησαυρό του ζεύγους πριν πέσουν πάνω και σε κρυμμένες χρυσές λίρες που βρίσκονταν σε άλλο σημείο.

Τα χρήματα που βρέθηκαν δεσμεύτηκαν και το επόμενο διάστημα το ζεύγος θα κληθεί αν δώσει εξηγήσεις για το πώς αυτά τα λεφτά περιήλθαν στην κατοχή τους.

Νέα στοιχεία για τις δομές σε Βόλο και Καλαμάτα

Για τη δομή της Κιβωτού στο Βόλο έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα και σχετικά με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς που φέρονται να έγιναν τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις καταθέσεις ως φερόμενος δράστης, είναι από τον κύκλο του πατέρα Αντώνιου, ενώ γίνεται έρευνα και για ανήλικο, ο οποίος φιλοξενείται στη δομή και υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε πέσει και αυτός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι στη δομή της Καλαμάτας μία εβδομάδα πριν δει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» αγοράστηκε από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών καταστροφέας εγγράφων. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται το περίστροφο που βρέθηκε ατην δομή της Καλαμάτας την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οξειδωμένο, που σημαίνει ότι ήταν παλιό, όμως εξακολουθούσε να είναι λειτουργικό και αδήλωτο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις