Τουλάχιστον 530 αυτοκτονίες έχουν καταγραφεί στη χώρας μας από την αρχή του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της οργάνωσης «Κλίμακα». Μάλιστα, τον Νοέμβριο καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός αυτοκτονιών συγκριτικά με τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα χρόνια.

Η πλειονότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι άνδρες σε ποσοστό 82%, ενώ ακολουθούν οι γυναίκες σε ποσοστό 18%. Πρώτες έρχονται οι ηλικίες 40- 59 και ακολουθούν οι 30-34 και 65-69.

Για τον Νοέμβριο, η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας είναι η πτώση με ποσοστό 23% και ακολουθούν ο απαγχονισμός και ο αυτοπυροβολισμός. Σε επίπεδο περιφερειών, το μεγαλύτερο μέρος των αυτοκτονιών έλαβε χώρα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι περισσότερες αυτοχειρίες συνέβησαν εντός της οικείας τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου, από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 18 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας, 10 σε καταστήματα κράτησης, 8 εντός μονάδων Υγείας και 2 εντός στρατοπέδων.

Να σημειωθεί ότι, ο καταγεγραμμένος αριθμός σε απόπειρες αυτοκτονίας δεν αντιπροσωπεύει τις διαστάσεις του ζητήματος, καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε αυτοχειρία σημειώνονται τουλάχιστον 15 με 25 μη θανατηφόρες απόπειρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις