Στην κυκλοφορία δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η μεσαία λωρίδα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, ρεύμα προς Αθήνα, μετά την πτώση βράχων που σημειώθηκε λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού», η κυκλοφορία στην περιοχή διεξάγεται πλέον από δύο λωρίδες (+ ΛΕΑ).

Η «Ολυμπία Οδός» παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Κλειστή παραμένει η αριστερή λωρίδα

Την ίδια ώρα, γίνεται αγώνας δρόμου για να δοθεί στην κυκλοφορία και η αριστερή λωρίδα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σήμερα, έγιναν και πάλι εργασίες αποκατάστασης στο σημείο που έγινε η αποκόλληση των βράχων, ενώ αλπινιστές πραγματοποίησαν ελέγχους στο προστατευτικό κιγκλίδωμα για τυχόν φθορές.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι παραμένει υψηλός ο κίνδυνος κατολίσθησης στο σημείο.

«Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες στην συγκεκριμένη περιοχή και για ένα διάστημα της τάξης των χιλίων μέτρων έχουμε πολύ απότομα πρανή, κατακερματισμένους όγκους, ασύνδετους όγκους και έχουμε υψηλό κίνδυνο κατολίσθησης σε όλο το μήκος αυτού του τμήματος», δήλωσε στην ΕΡΤ.

«Αποσπάστηκαν βράχια της τάξεως των είκοσι κυβικών μέτρων από την κορυφή. Βράχοι, οι οποίοι αρχικά ολίσθησαν και στην συνέχεια εκτινάχθηκαν προς τα κάτω, προς τον δρόμο. Οι βραχοπαγίδες, δηλαδή τα συρματοπλέγματα και το δίχτυ, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την κάθοδο των ογκολίθων που κατέληξαν βεβαίως στο οδόστρωμα, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο, στο οποίο είναι πραγματικά πολύ υψηλός ο κίνδυνος και οπωσδήποτε χθες από την συζήτηση χθες που ήμουν στην περιοχή και με τους υπεύθυνους της Ολυμπίας οδού, αλλά και με τους άλλους υπεύθυνους εκ μέρους του υπουργείου χρειάζονται να γίνουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε αν μειώσουμε ουσιαστικά όσο γίνεται τον κίνδυνο» είπε σημειώνοντας πως χρειάζεται ένα μεγαλύτερο δίχτυ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις