Το φως της δημοσιότητας βλέπει το βίντεο από τη σύγκροση των δύο τρένων στα Τέμπη και στις εικόνες διακρίνεται μία πολύ έντονη λάμψη λόγω της έκρηξης που σημειώθηκε όταν οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 38 νεκροί. Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, οι 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση, οι δυνάμεις αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους στο βαγόνι της πρώτης θέσης, της επιβατικής αμαξοστοιχίας, και στο βαγόνι – εστιατόριο, τώρα επιχειρούν στο πρώτο επιβατικό βαγόνι της δεύτερης θέσης. Η διαδικασία ταυτοποίησης στο βαγόνι – εστιατόριο διεξήχθη υπό ακραίες συνθήκες υψηλού πυροθερμικού φορτίου της τάξεως των 1.300 βαθμών κελσίου, γεγονός που δυσχέραινε την όλη διαδικασία.

Με τη βοήθεια των γερανοφόρων οχημάτων ανασηκώνεται ο πρώτος συρμός της δεύτερης θέσης, ώστε να επιχειρήσουν οι ομάδες διάσωσης σε όλο το εύρος του δεύτερου βαγονιού.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια και από άλλα γερανοφόρα οχήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο οι δύο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας, για να διευκολυνθεί το έργο της έρευνας και απεγκλωβισμού, αλλά και για να ελευθερωθεί η σιδηροδρομική γραμμή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις