Οξεία Ηπατίτιδα: Το αγοράκι υποβάλλεται σε μια σειρά εξετάσεων στο Ηράκλειο για να εντοπιστεί αν πάσχει από ηπατίτιδα.

Είχε νοσήσει και από κορονοϊό πριν λίγους μήνες. Το παιδί πριν λίγο καιρό εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας και από την επίσκεψη σε παιδίατρο διαπιστώθηκε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και οι γονείς έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν όμως, ότι δεν πρόκειται για κρούσμα οξείας ηπατίτιδας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr και έπειτα από επικοινωνία με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, μέχρι αυτή την στιγμή δεν καταγράφεται κανένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση προκειμένου να διασταυρωθεί αν σε κάποια Δημόσια ή Ιδιωτική Δομή του Ηρακλείου, καταγράφεται κρούσμα οξείας ηπατίτιδας, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Μάλιστα, ενδεχομένως και σήμερα, να υπάρξει, επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Για το περιστατικό, μάλιστα, τοποθετήθηκαν και οι Διοικητές των δυο νοσοκομείων του Ηρακλείου, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι δεν τίθεται θέμα οξείας ηπατίτιδας.

Σύμφωνα τον ΕΟΔΥ, ως πιθανό κρούσμα ορίζεται κάθε άτομο ηλικίας κάτω των 16 ετών που εμφανίζεται με τρανσαμινάσες ορού μεγαλύτερες των 500 IU/L (AST ή ALT), χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη από ιούς ηπατίτιδας (A, B, C, D, E) από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις