Παγώνη: Στην πορεία του κορονοϊού, αλλά και στον τρόπο καταγραφής των θανάτων της πανδημίας, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (10.08.2022) στην ΕΡΤ. Δεν παρέλειψε ακόμα να σχολιάσει και τη χαλάρωση των μέτρων, σημειώνοντας – μεταξύ άλλων – ότι «η μετάδοση είναι άδικη» γιατί πολλοί νοσούντες ενώ έχουν συμπτώματα κυκλοφορούν κανονικά.

«Μετά από δύο χρόνια να θυμόμαστε τώρα να αλλάξουμε το πρωτόκολλο δεν έχει νόημα. Όλοι ξέραμε πώς γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα. Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία και είχε Covid-19, η τελική ετικέτα (στο πιστοποιητικό θανάτου) ήταν κορονοϊός. Ήταν λάθος από την αρχή», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Τόνισε επίσης ότι πλέον δεν έχει νόημα η αλλαγή του τρόπου καταγραφής γιατί αυτή η καταγραφή είχε γίνει. «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που ισχύσει η νέα αλλαγή θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο αριθμός των θανάτων», όπως έχει καταγραφεί τα δυόμισι χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας για την χαλάρωση του πληθυσμού και την μη τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας υποστήριξε ότι «η μετάδοση είναι άδικη» γιατί πολλοί νοσούντες ενώ έχουν συμπτώματα κυκλοφορούν κανονικά. «Δεν είναι δυνατόν να κολλάς γιατί κάποιος δεν τηρεί το πρωτόκολλο. Είναι άδικο για τους υπόλοιπους», ανέφερε σχετικά η Ματίνα Παγώνη.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις