Ροδόπη: Δεν ήξερε κολύμπι η 11χρονη που παρασύρθηκε από φουσκωτό και πνίγηκε - Συνελήφθησαν οι γονείς
Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθησαν οι γονείς της 11χρονης, ηλικίας 48 και 47 ετών αντίστοιχα, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης 11χρονης που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Παρασκευής (1/8), όταν παρασύρθηκε με φουσκωτό στρώμα στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ίμερου Ροδόπης. Το κορίτσι δεν γνώριζε κολύμπι και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, οι Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό το μεσημέρι της Παρασκευής και αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Στις έρευνες συμμετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ, καθώς και περιπολικό όχημα από ξηράς.
Η 11χρονη εντοπίστηκε από το ελικόπτερο και περισυνελέγη από το καταδυτικό σκάφος «ΔΑΝΑΗ» με τη συνδρομή ναυαγοσώστη, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, η μικρή μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ίμερου χωρίς αισθήσεις και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθησαν οι γονείς της 11χρονης, ηλικίας 48 και 47 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα περί «έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο». Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού
«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας, Πόρτου Λάγους και Θάσου ότι στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Ίμερου Ροδόπης παρασύρθηκε φουσκωτό με ανήλικο κορίτσι (ηλικίας 11 ετών), το οποίο δεν γνωρίζει κολύμβηση. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή δύο Περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ιδιωτικών σκαφών, ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και Περιπολικού Οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την ξηρά.
Η ανήλικη εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Π.Α. και περισυνελέγη από το καταδυτικό σκάφος ¨ΔΑΝΑΗ¨ Λ.Α. 2647 Β΄, με τη συνδρομή ενός ναυαγοσώστη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ίμερου. Από τον ναυαγοσώστη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην 11χρονη και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 48χρονος πατέρας και η 47χρονη μητέρα της 11χρονης, για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨ΕΚΘΕΣΗ¨, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.»»