Καίτη Γαρμπή: Κάποιοι καλλιτέχνες είναι λύκοι, παρουσιάζονται ως πρόβατα και ο κόσμος τους πιστεύει
«Δεν θα μπορούσα να πάω από τα νυχτερινά μαγαζιά στο Ηρώδειο για να τραγουδήσω το ‘Περασμένα Ξεχασμένα’, δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου».
Η Καίτη Γαρμπή ήταν καλεσμένη το Σάββατο (24/5) τα μεσάνυχτα στην εκπομπή «Αστερόσκονη» του Action 24 και μίλησε στον Νίκο Γρίτση και την Στεφανία Γατσάκου για την πορεία της στο τραγούδι, από την παιδική της ηλικία, όταν έκανε ντουέτο μαζί με την αδελφή της Λιάνα και τις εμφανίσεις με τον Γιάννη Φλωρινιώτη, μέχρι την καθιέρωσή της και την τεράστια επιτυχία που σημειώνει σήμερα.
Η αγαπημένη τραγουδίστρια μοιράστηκε τις σκέψεις της για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση και τη μουσική βιομηχανία, εκφράζοντας την ανάγκη να παραμένει αυθεντική σε έναν χώρο γεμάτο «λύκους», ενώ σχολίασε τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών σε εμβληματικούς χώρους όπως το Ηρώδειο.
Μίλησε ακόμα για τον έρωτα, που δεν έχει σβήσει όλα αυτά τα χρόνια, με τον σύζυγό της Διονύση Σχοινά και για τον γιο τους Δημήτρη, τον οποίο αποκαλεί «πρίγκιπα με ευγενική ψυχή».
H Καίτη Γαρμπή αναφέρθηκε και στον νέο της δίσκο με τη διασκευή – έκπληξη της τεράστιας επιτυχίας της «Επιτέλους», στην οποία συμμετέχουν έξι διάσημες Ελληνίδες.

Δεν θα μπορούσα να τραγουδήσω στο Ηρώδειο το ‘Περασμένα Ξεχασμένα’
Συζητώντας για τις εμφανίσεις καλλιτεχνών σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως το Ηρώδειο - με αφορμή στην αρνητική απάντηση στο αίτημα του Γιώργου Λάνθιμου για κινηματογράφηση στην Ακρόπολη - ο Νίκος Γρίτσης έθεσε το ερώτημα σχετικά με το ποιος μουσικός καλλιτέχνης σήμερα θα μπορούσε να σηκώσει στην πλάτη του, το Ηρώδειο, ο Γιάννης Πάριος ή ο Γιώργος Νταλάρας, με την Καίτη Γαρμπή να απαντά ως εξής: «Οι δύο αυτοί καλλιτέχνες είναι ο πολιτιστικός μας θησαυρός, τους αγαπώ και τους εκτιμώ πολύ, όπως όλη η Ελλάδα. Θα μπορούσαν να σταθούν με τα τραγούδια τους σε ένα τέτοιο χώρο. Αν εμείς θέλουμε να φέρουμε τη συνθήκη του νυχτερινού μαγαζιού στο Ηρώδειο, νομίζω ότι δεν κάνουμε τίποτα, είναι απλά η ματαιοδοξία μας.
Δεν θα μπορούσα να πάω στο Ηρώδειο να πω το ‘Περασμένα Ξεχασμένα’ θα σηκώνονταν τα μάρμαρα… δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου. Θα μπορούσα να πάω σε ένα τέτοιο χώρο και κάποιοι από εμάς εάν θέλουν διακαώς να πάνε σε ένα τέτοιο χώρο χρειάζεται ένα άλλο concept. Θέλει να πεις τα τραγούδια σου ενορχηστρωμένα με μια μεγάλη κλασική ορχήστρα και να κάνεις ένα αφιέρωμα για να έχεις ένα άλλοθι να μπεις σε αυτό τον χώρο. Εμείς οι καλλιτέχνες που είμαστε στα νυχτερινά μαγαζιά θα μπορούσαμε να πάμε στο Καλλιμάρμαρο ή στο Ολυμπιακό στάδιο, γιατί θα πρέπει να πάμε στο Ηρώδειο; Είναι αρχαιολογικός χώρος».
Πώς ξεκίνησε η πορεία της στο τραγούδι
Η αγαπημένη τραγουδίστρια έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμήθηκε το ξεκίνημά της σε ηλικία μόλις 12 ετών, μαζί με την 9χρονη αδελφή της Λιάνα: «Στο τραγούδι είμαι από 12 χρόνων και 9,5 η αδελφή μου. Τραγουδούσε η ξαδέλφη μου, την πηγαινοέφερνε η γιαγιά μου, μας πήρε και εμάς μια ημέρα και μας πήγε στα ταλέντα του Τσίχλα γιατί ένιωθε ότι κάτι υπάρχει. Βγαίναμε τότε στην ταράτσα και τραγουδούσαμε, μας κοιτούσαν από τα μπαλκόνια. Η αδελφή μου βγήκε πρώτη στα ταλέντα, 6 ετών παιδάκι, με το ‘ Ήλιε μου βασιλιά μου’. Έτσι την ανακάλυψε ένας μαέστρος, την πήρε και πήγα μια φορά και εγώ με την ποδίτσα μου, όπως γύρισα από το σχολείο με πήγαν οι γονείς μου και κόλλησα με την αδελφή μου δεύτερη φωνή. Αυτό ήταν, γίναμε ντουέτο. Πορευτήκαμε μαζί μέχρι τότε που η αδελφή μου θέλησε να κάνει την δική της οικογένεια και με άφησε».

Ο πόνος για τον χαμό του Γιάννη Φλωρινιώτη
Η Καίτη Γαρμπή αναφέρθηκε και στην αγάπη που είχε στον Γιάννη Φλωρινιώτη τονίζοντας ότι πόνεσε πολύ όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή. «Κάναμε φωνητικά με την αδελφή μου δίπλα στον Γιάννη Φλωρινιώτη και έρχονταν να μας ακούσουν όλοι οι διάσημοι ηθοποιοί που βλέπαμε στις ελληνικές ταινίες, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που θαυμάζαμε. Όλοι είχαν περάσει από το κέντρο που εμφανιζόμασταν, δεν το ξεχνάω αυτό».
Οι ακραίες εκδηλώσεις αγάπης
Η αγαπημένη ‘Καιτούλα’ - όπως την αποκαλεί το κοινό - αναφέρθηκε στην αγάπη του κόσμου που κρατάει όλα αυτά τα χρόνια και η οποία την κάνει να τρέμει από συγκίνηση και να αισθάνεται αιώνια ευγνωμοσύνη, όπως τονίζει χαρακτηριστικά. «Μου λένε ‘έχουμε βάλει τη φωτογραφία σου δίπλα από τα εικονίσματα’, ‘κόβουμε κομμάτι πρωτοχρονιάτικης πίτας και για εσένα’, ‘προσευχόμαστε να σε έχει ο Θεός καλά’. Από που κι ως που; Ίσως τους βγάζω την αλήθεια μου. Όπως τα λέω από τον καναπέ του σπιτιού μου, έτσι τα λέω και μπροστά στις κάμερες. Είμαι αυτή και σε όποιον αρέσω».
Πολλοί καλλιτέχνες είναι ψεύτες, «λύκοι» που παρουσιάζονται ως «πρόβατα»
Στη συνέχεια η γνωστή τραγουδίστρια εξέφρασε την ανάγκη να παραμένει αυθεντική σε έναν χώρο γεμάτο «λύκους»: «Πολλοί καλλιτέχνες είμαστε ψεύτες. Μπερδεύουμε τον κόσμο και μας πιστεύει. Μου έλεγε ένας φίλος, άνθρωπος της νύχτας: ‘Α ρε Γαρμπή, είσαι πρόβατο’ και του απαντούσα ‘δεν είμαι εγώ πρόβατο, εσείς είστε λύκοι’. Είναι λύκοι που παρουσιάζονται για πρόβατα και ο κόσμος το πιστεύει. Μου αρέσει που μέσα σε αυτή τη δουλειά μένω καθαρή».
Θα ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική
Η Καίτη Γαρμπή είναι πολύ ενεργή στα social media, συχνά κάνει αναρτήσεις και εκφράζει την άποψή της για κοινωνικά ζητήματα και θέματα της επικαιρότητας ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στο μέλλον να ασχοληθεί με την πολιτική, υπό κάποιες προϋποθέσεις, αν και ομολογεί ότι δεν θα ήθελε να αφήσει την καριέρα της στο τραγούδι.
«Στα social ό,τι γράφω είναι αλήθεια, δεν το φιλτράρω, και αυτό που με παρακινεί είναι ότι εμείς οι καλλιτέχνες θα πρέπει να παίρνουμε θέση ως προς το δίκαιο του πράγματος. Δεν θέλω να επαναπαύομαι στα τραγούδια και στις εμφανίσεις μου και να μη συμμετέχω σε αυτό που γίνεται στην κοινωνία. Αν δεν συμμετέχω είναι σαν να είμαι συνένοχος σε ό,τι κακό συμβαίνει. Νιώθω ότι είμαι υποχρεωμένη να παίρνω θέση.
Δεν θα ήθελα να αφήσω τη δουλειά μου αλλά αν ήξερα ότι θα έκανα καλό, θα ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική. Αρκεί να μην εξυπηρετώ συμφέροντα άλλων».
Ο Διονύσης με κοιτά ακόμα ερωτικά
Αναφερόμενη στην οικογένειά της και στον πολύχρονο έρωτα που τη δένει με τον Διονύση Σχοινά, η Καίτη Γαρμπή τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η οικογένειά μου είναι πάνω από όλα.
Ο Διονύσης είναι ένας γλύκας. Με κοιτά ακόμα ερωτικά. Με κοιτά πάνω στη σκηνή ου τραγουδάμε και λέω ‘αλήθεια τώρα;’ Είναι η κιβωτός μου μαζί με το παιδί.
Ο γιος μου, ο Δημήτρης έχει πάρει την ευγένεια του πατέρα του. Σέβεται τις γυναίκες, πιστεύω ότι μια κοπέλα θα περάσει πολύ ωραία με τον Δημήτρη. Νομίζω ότι μεγάλωσα πρίγκιπα, δεν μεγάλωσα βάτραχο».

Η μουσική σύμπραξη με έξι διάσημες Ελληνίδες
Στο τέλος της συνέντευξης, η Καίτη Γαρμπή αναφέρθηκε στον νέο της δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει στο τέλος Μαΐου και περιλαμβάνει μια διασκευή της τεράστιας διαχρονικής επιτυχίας της ‘Επιτέλους’ σε μουσική και στίχους του Φοίβου, με τη συμμετοχή έξι διάσημων Ελληνίδων. «Το έκανα σε συνεργασία με έξι υπέροχες γυναίκες. Η Ναταλία Γερμανού, η Νίκη Λυμπεράκη, η Εβελίνα Νικόλιζα, η Γιώτα Τσιμπρικίδου, η Ευγενία Σαμαρά και η Φανή Χαλκιά. Ήμουν στο στούντιο μαζί τους, έβγαλαν την ψυχή τους στο μικρόφωνο. Είμαι ενθουσιασμένη γιατί πήρε το τραγούδι άλλη υπόσταση. Στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για τα δικαιώματα των γυναικών μέσα σε μία σχέση, για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες», κατέληξε η Καίτη Γαρμπή.