Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι
Aυτή η νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε την με μακαρόνι χοντρό και μπόλικο κεφαλοτύρι.
Μερίδες: 4
Κόστος: 7 ευρώ
Υλικά:
1 Κοτόπουλο 1.5 κιλό.
1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρές λωρίδες.
1/4 Του φλιτζανιού λευκό κρασί.
4 Ωριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη.
1 Κύβο ζωμό κότας.
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
5 Κουταλιές ελαιόλαδο.
Λίγο θυμάρι φρέσκο.
Λίγο βασιλικό φρέσκο.
Μία πρέζα ρίγανη.
Αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι καλά.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά απ' όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά και Ρίχνουμε την ντομάτα και ζεστό νερό όσο να καλύψει το κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά και αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι να δέσει.
Δοκιμάζουμε για αλάτι.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με βούτυρο. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε μπόλικο κεφαλοτύρι.
Καλή όρεξη.
Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη