Μουσείο Ακρόπολης: Το εντυπωσιακό γλυπτό βρέθηκε το 1954 στην λεγόμενη «Οικία της Αφροδίτης» στην Πομπηία και προέρχεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης.

Το Μουσείο Ακρόπολης εγκαινιάζει μία νέα σειρά εκθέσεων «Περιοδικοί και απρόσμενοι επισκέπτες», με έργα από μουσεία του κόσμου που θα το επισκέπτονται κατά διαστήματα, είτε επί αφορμή κάποιας εορταστικής εκδήλωσης είτε απρόσμενα.

Ο φετινός επισκέπτης λόγω και της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, είναι η Αφροδίτη με το χρυσό μπικίνι, ένα γλυπτό σπάνιας ομορφιάς που προέρχεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης.

Το έργο αυτό θα εκτίθεται στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης από τις 8 Μαρτίου έως και τις 28 Μαΐου 2023.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ένα σχετικό βίντεο και θα διανέμεται δωρεάν ένα δίγλωσσο επεξηγηματικό φυλλάδιο.

Όπως αναφέρεται,

– «…Το αγαλμάτιο βρέθηκε μαζί με άλλες αρχαιότητες το 1954 στην λεγόμενη έκτοτε «Οικία της Αφροδίτης» στην Πομπηία και φυλάχθηκε στο «Μυστικό Δωμάτιο» του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νάπολης, λόγω της εξαιρετικής του ποιότητας, της σπανιότητας των διακοσμητικών στοιχείων του καθώς και της ερωτικής αύρας που αποπνέει…»

– «…Η λευκότητα του μαρμάρου που ακτινοβολεί προς το φως (άλλωστε μαρμαίρω στα αρχαία ελληνικά, εξ ού και μάρμαρο, σημαίνει αντανακλώ το φως), έρχεται σε αγαστή συμφωνία με τη χρυσή διακόσμηση του σώματος, δημιουργώντας μία αίσθηση χιονάτης, απαλής επιδερμίδας που σε προ(σ)καλεί να την αγγίξεις…»

Για την είσοδο στο ισόγειο του Μουσείου δεν απαιτείται η αγορά εισιτηρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις