Τζένη Καρέζη: Η Τζένη Καρέζη αδιαμφισβήτητα διέθετε τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου. Η ομορφιά και τα μάτια της Τζένης Καρέζη όμως σαγήνευσαν και τον διάσημο γόη Αλέν Ντελόν.

Οι δύο ηθοποιοί συναντήθηκαν στην Επίδαυρο, όπου ο Ντελόν μαζί με τη σύντροφό του, Ρόμι Σνάιντερ παρακολούθησαν την παράσταση “Εκάβη” στην οποία πρωταγωνιστούσε η Κατίνα Παξινού. Στη συνέχεια δείπνησαν μαζί στην πρώτη θέση του πλοίου με το οποίο ταξίδευαν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ο Ντελόν έριχνε το βλέμμα του προς την πλευρά της Καρέζη, η οποία ανταπέδιδε με ένα ευγενικό χαμόγελο, κάνοντας έξαλλη τη Σνάιντερ.

«Θα μπορούσα να αγαπήσω μέσα σε μια στιγμή. Έχει δύο μάτια καταπληκτικά!, είχε δηλώσει ο διάσημος ηθοποιός όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν του άρεσε η Τζένη Καρέζη ως γυναίκα.

Ο Νίκος Μαστοράκης έγραφε στην εφημερίδα «Εμπρός» για την επίσκεψη του Ντελόν στην Ελλάδα:

«Τόπος του εγκλήματος ήταν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου ο Αλέν Ντελόν, συνοδευόμενος από τη Ρόμι Σνάνιντερ και τον σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι, παρακολούθησε την παράσταση της τραγωδίας “Εκάβη” με πρωταγωνίστρια την Κατίνα Παξινού. Καθισμένοι στα διαζώματα του θεάτρου παρακολουθούσαν ως θεατές την παράσταση και η Τζένη Καρέζη με τον Λυκούργο Καλλέργη. Σε κάποια στιγμή οι δύο Έλληνες ηθοποιοί κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, ανταλλάσσουν χαιρετισμούς και κάθονται δίπλα τους».

Το ρεπορτάζ της εποχής ήθελε το φλερτ να συνεχίζεται  στην τραπεζαρία της πρώτης θέσης του πλοίου που μετέφερε τους ηθοποιούς στην Αθήνα, απ’ όπου και oι φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο Νίκος Μαστοράκης.

Όσον αφορά τη γνώμη της Καρέζη για τον συνάδελφό της που την φλέρταρε επίμονα; «Είναι πολύ καλό παιδί και πολύ γοητευτικός.

Τον γνώριζα κι απ’ την Ρώμη…»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις