Ο Ντίνος Ηλιόπουλος συγκαταλέγεται επάξια στο Πάνθεον των κορυφαίων κωμικών, του ελληνικού κινηματογράφου και ήταν τρομερά ταλαντούχος  με απίστευτες χορευτικές ικανότητες, και με μια έμφυτη ευγένεια, στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό και στο είδος του απλά αξεπέραστο.

Μέσα από το τεράστιο αρχείο του ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης πόσταρε μία σπάνια φωτογραφία με τον αξέχαστο Ντίνο Ηλιούπουλο στα μαθητικά του χρόνια, μέσα της δεκαετίας του ’20 στην Μασσαλία, όπου οι εμπορικές δραστηριότητες του πατέρα του οδηγούν την οικογένεια στην Νότια Γαλλία.

Στην Μασσαλία θα τελειώσει το Γυμνάσιο και μάλιστα ήταν πολύ καλός μαθητής, αριστούχος με άριστα και το ’35 με πολλά εφόδια θα επιστρέψει οικογενειακώς στην Ελλάδα και θα σπουδάσει οικονομικά.

Άλλη μια σπάνια φωτογραφία επίσης από το αρχείο του δημοσιογράφου δείχνει τον αξέχαστο κωμικό στα τέλη της δεκαετίας του ’30 όταν υπηρετεί στο Πεζικό και μετά την απόλυση του καλείται για μετεκπαίδευση ως Ασυρματιστής Πυροβολικού για ένα μήνα. Επιστρέφει σπίτι του στις 27 Οκτωβρίου του ’40 και ξημερώματα της επόμενης μέρας οι σειρήνες του πολέμου θα τον καλέσουν για τρίτη φορά στο στρατό να υπηρετήσει την πατρίδα του.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος αγαπούσε όμως πάρα πολύ το θέατρο και ουδέποτε ασχολήθηκε με αυτό που σπούδασε. Θα  δώσει εξετάσεις στο Εθνικό όπου απαγγέλοντας ένα ποίημα του Καβάφη θα απορριφθεί και θα γραφτεί στην δραματική σχολή του Γιαννούλη Σαραντίδη.

Η πρώτη θεατρική του εμφάνιση γίνεται το ’44 και η πρώτη κινηματογραφική το 1948 με μια μεγαλειώδη πορεία στην συνέχεια γεμάτη σπουδαίους ρόλους που του επιτρέπουν το 1963 στο απόγειο της καριέρας του να ηγηθεί ως θιασάρχης και παραγωγός στο θέατρο “Γκλόρια” ανεβάζοντας με επιτυχία έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Καλοκαίρι του  1954 στην παράσταση “Ζητείται ψεύτης” θα γνωρίσει και θα παντρευτεί νεαρή θαυμάστρια του με την οποία θα χωρίσει επτά μήνες αργότερα.

Το 1963  βρίσκει τον έρωτα στη ζωή του στο πρόσωπο της Αυστριακής καλλονής Χίλντεγκραντ Βίντσερ . Ο ηθοποιός την παντρεύεται και κάνουν μαζί δύο υπέροχες κόρες.

Η οικονομική καταστροφή που θα υποστεί το ’66 από το ανέβασμα μιας σουρεαλιστικής και προχωρημένης για την εποχή παράστασης με τίτλο “Κονσέρτο για τρομπόνι”, θα τον αναγκάσει να αφήσει για δύο χρόνια την οικογένεια του και να περιοδεύσει σε Αμερική και Καναδά για να ορθοποδήσει και με την επιστροφή του θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις