Λίγες ώρες μετά την συγκλονιστική ανακοίνωση που έκανε η Χάρις Αλεξίου η οποία εξομολογήθηκε ότι εγκαταλείπει το τραγούδι, πάρα πολλές και σημαντικές στιγμές από την καριέρα της έρχονται στο μυαλό των αμέτρητων θαυμαστών της σπουδαίας τραγουδίστριας. Ένα από τα πλέον συγκλονιστικά περιστατικά καταγράφηκε το καλοκαίρι του 2014. Τότε που έβραζε η ελληνική κοινωνία, ο κόσμος ασφυκτιούσε από τα μνημόνια, διαμαρτυρόταν και αποδοκίμαζε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Στις 28 Ιουλίου 2014, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία Συντάγματος, στη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με τη Χαρούλα Αλεξίου, που διοργάνωσαν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και η «Αλληλεγγύη για όλους». Η Χάρις Αλεξίου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση απολυμένων καθαριστριών και πήγε να τραγουδήσει για να στηρίξει τον αγώνα τους. «Απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες», είπε από το μικρόφωνο η τραγουδίστρια και φόρεσε και το κόκκινο γάντι που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες.

Διαβάστε: Χάρις Αλεξίου: Συγκλονιστική ανακοίνωση – Εγκαταλείπει το τραγούδι

Υπενθυμίζεται ότι πλήθος κόσμου είχε πάει εκείνο το βράδυ στο Σύνταγμα για τη συναυλία, ενώ οι καθαρίστριες φώναζαν «Χαρούλα έλα μαζί μας, η νίκη είναι δική μας». Στη συναυλία είχαν παραστεί και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαν συγκεντρωθεί τρόφιμα για τα παιδιά της Γάζας. Η αθρόα προσέλευση του κόσμου είχε υποχρεώσει την  αστυνομία να κλείσει τους δρόμους γύρω από την πλατεία.

Ήταν μια γιορτή αλληλεγγύης και όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ξεχώρισε η Χάρις Αλεξίου να τραγουδά με τη μαγική φωνή της και το κόκκινο γάντι στο δεξί χέρι με το οποίο κρατούσε το μικρόφωνο. Αλλά οι πραγματικές πρωταγωνίστριες της βραδιάς ήταν οι καθαρίστριες, τα «κορίτσια» όπως τα αποκαλούσαν όλοι χαϊδευτικά, που επί μήνες έδωσαν το σύνθημα νίκης, που με την πίστη τους και το πείσμα τους βρίσκονται στον δρόμο, αγωνιζόμενες για τα δίκια τους, γιόρταζαν στο Σύνταγμα. Για την κίνησή της αυτή, η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε δεχθεί μάλιστα αρνητικά σχόλια από κακόπιστους σχολιαστές που δεν μπορούσαν να κρύψουν τη δυσανεξία τους σε κάθε κίνηση αλληλεγγύης προς των δίκαιο αγώνα των καθαριστριών.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 27 Ιουλίου 2017, ήρθε η οριστική και αμετάκλητη δικαίωση από τον Άρειο Πάγο  για τις 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και τον εμβληματικό πολύμηνο αγώνα τους. Με την υπ’ αριθμόν 1194/2017 απόφασή του, το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο στις 20.11.2014 κατά της πρωτόδικης θετικής για αυτές απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Οι καθαρίστριες, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέσα σε μία νύχτα από την κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου να αντικατασταθούν από ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, είχαν δώσει έναν υποδειγματικό αγώνα, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο, στο οποίο προσέφυγαν, αρχικά τις δικαίωσε. Ήδη από το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών με βάση νόμο που πέρασε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις