Με μία δημοσίευση της στο λογαριασμό της στο Facebook σχολίασε η Έλενα Ακρίτα την απόσυρση της Χαρούλας Αλεξίου από το τραγούδι.  Συγκεκριμένα ανέβασε ένα βίντεο από την εκπομπή “Κυριακάτικα” που παρουσίαζε μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα το 1986, όπου η αγαπημένη ερμηνεύτρια τραγουδά με τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο το “Χαμένο Νησί” του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Νωρίτερα σε συνέντευξη της η Χάρις Αλεξίου εξομολογήθηκε ότι εγκαταλείπει το τραγούδι και αποκάλυψε τους λόγους που την έκαναν να πάρει αυτή τη δύσκολη απόφαση, μιας και όπως είπε: «δεν την ακούει πια η φωνή της». Η σπουδαία τραγουδίστρια έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της, «τα τραγούδια της ξενιτιάς», και εκεί μίλησε για την απόφαση που κανείς δεν ήθελε να πάρει:

Δείτε την ανάρτησή της Έλενας Ακρίτα:

“Εγκαταλείπω το τραγούδι”

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό», είπε ο Χάρις Αλεξίου.

Και συνέχισε συγκινημένη: «Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”… Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα». Για να προσθέσει: «Μπορεί κι εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω πια όπως παλιά να της… έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος. Είπα “μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα”. Δεν γράφω τραγούδια πια. Όταν γράφω μου βγαίνει να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;», είπε μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις