Είχε πολλά χρόνια να δώσει συνέντευξη, ωστόσο, τώρα που το ‘κανε μίλησε για όλους και για όλα η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου. Η Άννα Κυριακού μίλησε στη Σάσα Σταμάτη και το «Secret» για την επιτυχημένη σειρά «Οι Τρεις Χάριτες», αποκλείοντας την ενδεχόμενη επιστροφή της στην τηλεόραση. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα πια; Εγώ έχω αποσυρθεί και από το θέατρο και από την τηλεόραση».

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, στις «Τρεις Χάριτες» του Mega, η τηλεοπτική «Μπεμπέκα» αποκάλυψε αν διατηρεί ακόμα επαφές με τις γνωστές πρωταγωνίστριες: «Οι “Τρεις Χάριτες” με έχουν σημαδέψει. Ήταν καταπληκτικό το κείμενο και το σενάριο. Ήταν αριστούργημα! Θυμάμαι γυρίσματα όπου ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια. Σήμερα, δεν κρατάμε επαφές. Που και που κανένα τηλέφωνο… Με στενοχωρεί αυτό. Κάθε μέρα που περνάει η ζωή μου είναι εφιαλτική. Μόνοι μας ερχόμαστε, μόνοι μας φεύγουμε».

Μάλιστα, έκανε μία αναδρομή στα παιδικά της χρόνια, όπου και εξομολογήθηκε πως «Εγώ έζησα πόλεμο, Κατοχή, Εμφύλιο. Είχαμε δεκαπέντε ημέρες να φάμε. Έχω μαρτυρίες. Ήμουν δέκα χρόνων στην πρώτη σειρήνα. Έχω περάσει πολλά. Δύο δικτατορίες». Κλείνοντας, αποκάλυψε το νέο επαγγελματικό της εγχείρημα, λέγοντας ότι: «Θέλω να βγάλω ένα βιβλίο με μαρτυρίες των απλών ανθρώπων. Δεν έχει γραφτεί κάτι αντίστοιχο με λεπτομέρειες».

«Εγώ αγαπώ τους νέους, θέλω τους νέους. Αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό με έχει επηρεάσει. Ζούσα με τα θέατρα και τις παραστάσεις. Υπάρχει μια διάχυτη μελαγχολία. Εγώ έζησα πόλεμο, Κατοχή, Εμφύλιο… Είχαμε δεκαπέντε ημέρες να φάμε. Έχω μαρτυρίες. Ήμουν δέκα χρόνων στην πρώτη σειρήνα. Έχω περάσει πολλά. Δύο δικτατορίες».

Από τη Μαρίκα Κοτοπούλη ως στις «Επτά Θανάσιμες Πεθερές»

Η Άννα Κυριακού έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου καθώς και στη Σχολή Σαρλ Ντυλλέν (Charles Dullin) στο Παρίσι (1954-1956), έχοντας καθηγητή τον Ζαν Βιλλάρ (Jean Vilar). Έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση σε εφηβική ηλικία στο θέατρο Ρεξ με το θίασο Μαρίκας Κοτοπούλη στο έργο «Κάρμεν», ενώ στον κινηματογράφο έχει πάρει μέρος στις ταινίες «Μεθύστακας» (1950), «Ζητείται ψεύτης» (1961), «Ζητείται επειγόντως γαμπρός» (1971), «Safe Sex» (1999), «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» (2001), «Οξυγόνο» (2003) και σε διάφορες ακόμα.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, από το «Εκείνος κι εκείνος», τη «Γειτονιά μας» και τον «Γιούγκερμαν» της δεκαετίας του 1970, έως τις «Τρεις Χάριτες» (1989 – 1992) που ενσάρκωσε τη θρυλική θεία Μπεμπέκα. Έχει εμφανιστεί σε ρόλο guest στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ερμηνεύοντας το ρόλο της θείας Μάρως, καθώς και στις «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», όπου έκανε την κακιά πεθερά. Η Άννα Κυριακού παντρεύτηκε τον γνωστό μοντερνιστή αρχιτέκτονα Μαργαρίτη Αποστολίδη, με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Πολιτικό Μηχανικό Χρήστο Αποστολίδη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις