Με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου η Κατερίνα Τσάβαλου αποκάλυψε ότι και η ίδια έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ πριν λίγους μήνες στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ανέφερε στον καλλιτεχνικό χώρο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης χωρίς κανείς να τολμήσει να μιλήσει για αυτό.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», εξομολογήθηκε ότι η δική της δυσάρεστη εμπειρία, προέκυψε στο θέατρο όταν αρνήθηκε, όπως λέει η ίδια, να υποκύψει στις προτάσεις σκηνοθέτη και έχασε τελικά τη δουλειά. «Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν γιατί οι ερωτήσεις που θα τους κάνουν είναι μήπως προκάλεσες; Τι φορούσες; Είναι κάτι αδιανόητο», αναφέρει χαρακτηριστικά, για να καταλήξει ότι στην σεξουαλική παρενόχληση δεν υπάρχει ελαφρυντικό.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει, η περίπτωσή της δεν είναι η μόνη, αφού και στο χώρο του θεάματος υπάρχουν πλέον αναφορές για άνδρες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση της εξουσίας τους παρενοχλούν υφιστάμενές τους: «Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε χώρο χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και σου λέει ότι αν δεν υποκύψεις, δεν θα πάρεις της δουλειά».

Η ηθοποιός μίλησε στο TLIFE για το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει την οποία και ευχαριστεί ως γυναίκα, αλλά και για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχθεί η ίδια στο δικό της χώρο. «Έχω χάσει δουλειά από άρνηση να ενδώσω σε σεξουαλική παρενόχληση», λέει μεταξύ άλλων.  Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Καταρχάς την ευχαριστώ ως γυναίκα τη Σοφία Μπεκατώρου. Πρέπει να μιλάμε όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εύχομαι να γίνει απ’ όλους τους χώρους και αυτοί οι άνθρωποι να αποκαλυφθούν! Δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω γιατί να πρέπει να πας για δουλειά και να πρέπει να υποκύψεις στις ορέξεις του κάθε επιτηδείου. Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους, ειδικά τα λαμπερά επαγγέλματα, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, αθλητές».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Στεναχωριέμαι βαθιά διότι είδα σχόλια ακόμα και από γυναίκες να λένε: ‘Γιατί βγήκε τώρα να το πει;’ που είναι ντροπιαστικά και λένε πολλά για την κοινωνία μας. Υπάρχουν συνέπειες και είναι αλλιώς να συσπειρωθούμε γιατί πρέπει πια να μιλάμε. Δεν υπάρχει μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι και η ψυχολογική και λεκτική βία όπως και η σωματική. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε διότι είναι πάνω-κάτω παρόμοια. Προφανώς δεν συγκρίνεται με έναν βιασμό. Αν συνέβαινε ένα κίνημα ή κάτι παρόμοιο εγώ θα έβγαινα να μιλήσω. Λέω μπράβο στη Μπεκατώρου που το ξεκίνησε γιατί εγώ δεν θα είχα την δύναμη να το κάνω».

Σε αυτό το σημείο αποκάλυψε πως και η ίδια έχει χάσει δουλειά καθώς αρνήθηκε να ενδώσει σε σεξουαλική παρενόχληση.

Η Κατερίνα Τσάβαλου  ανέβασε στο διαδίκτυο σχετικό μήνυμα υποστήριξης για τη Σοφία Μπεκατώρου και συγκεκριμένα στο λογαριασμό της στο instagram.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις