Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, σε πρόσφατη συνέντευξη, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε το Έτερος Εγώ σε συμφωνία με το Netflix.

Όπως δήλωσε ο οραματιστής σκηνοθέτης και σεναριογράφος, οι λόγοι που δεν ήρθε σε συμφωνία με την γνωστή πλατφόρμα (η πιο δυνατή παγκοσμίως), δεν ήταν οικονομικοί. Χαρακτηριστικά είπε: «Η προσφορά δεν αφορούσε εξαψήφιο, αλλά επταψήφιο νούμερο, το οποίο δεν άρχιζε ούτε με το ένα ούτε με το δύο οπότε το οικονομικό δεν ήταν το πρόβλημα». To πρόβλημα ήταν αλλού.

Οι υπεύθυνοι του Netflix ήθελαν να κατέβει η σειρά από την Cosmote, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την εταιρεία. Οι δύο πλευρές σπατάλησαν χρόνο μέχρι να έρθουν σε συμφωνία. Όταν άρχισαν να τα βρίσκουν, εμφανίστηκε ένα μεγαλύτερο θέμα που αφορούσε τον τρίτο κύκλο επεισοδίων, τη Νέμεσις.

Ο μεγάλος δημιουργός τόνισε ότι: «Το πράγμα άρχισε να χαλάει όταν η Cosmote TV αποφάσισε για τους δικούς της λόγους, οι οποίοι είναι απόλυτα σεβαστοί από την πλευρά μου, να παίζει στο Netflix παντού η σειρά εκτός από την Ελλάδα και στην Ελλάδα να το παίζει μόνο η Cosmote TV. Το Netflix όμως αυτό δεν το δέχτηκε. H μεγάλη υπηρεσία streaming, από την αρχή, είχε στο μυαλό της κάτι σαν το “La Casa De Papel”. Ότι δηλαδή όταν βγήκε στην Ισπανία η σειρά, δεν πήγε καλά, το πήρε το Netflix και του έδωσε την δυναμική που του αρμόζει. Προωθήθηκε σωστά το προϊόν.

Το Netflix για να μπει στη μυθοπλασία μιας χώρας, το ενδιαφέρει πρωτίστως να παίξει στη χώρα που μπαίνει, γι’ αυτό δεν έχει μπει ακόμα στην Ελλάδα (λόγω Cosmote). Έπρεπε δηλαδή να έπαιρνε ελληνικό προϊόν και να μην το έδειχνε στην Ελλάδα, δεν υπήρχε όμως τέτοια περίπτωση», συμπλήρωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Ο ίδιος δεν έκρυψε την απογοήτευση του που δεν προχώρησε η συμφωνία, επειδή αυτό θα άνοιγε το δρόμο του Netflix και σε άλλους δημιουργούς.

Στον 3ο κύκλο της σειράς, Νέμεσις, ο σκηνοθέτης είπε ότι θα υπάρχουν 51 νέοι χαρακτήρες που η παρουσία τους δεν θα ξεπερνά τις τρεις σκηνές. Θα επιστρέψει και η νοσοκόμα (από την ταινία) που είχε σχέση με τον Δημήτρη Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης). Ο Σωτήρης (ο οποίος παίζει και στη σειρά), τόνισε ότι θα υπάρχουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Οι φαν εκφράζουν τις σκέψεις τους (και προσωπικά), για το ποιά θα είναι η μοίρα του Ερπετού, τί σχέση είχε η Τόνια με τις φοιτήτριες και το Πανεπιστήμιο (ο σκηνοθέτης της κάνει ένα κοντινό στην Κάθαρσις στην καφετέρια, όταν βλέπει τις δολοφονίες στην τηλεόραση και φαίνεται προβληματισμένη. Σαν κάτι να γνώριζε…;) και αν τελικά θα αποδράσει ο Θησέας (θυμίζει και Σιωπή των Αμνών).

Το σίγουρο είναι ότι ανυπομονούμε για τον 3ο κύκλο, Νέμεσις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις