Σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο με μια μεγάλη συναυλία γιόρτασε ο Τόλης Βοσκόπουλος τα εξήντα χρόνια επιτυχημένης καριέρας. Μάλιστα μετά την αναβολή της προγραμματισμένης συναυλίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο “ανεπανάληπτος” τραγουδιστής εμφανίστηκε στο Ηρώδειο σε νέα ημερομηνία, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018.

Ο πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού έφερε στο Ηρώδειο όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, τα τραγούδια της ζωής του που έγιναν τα αγαπημένα τραγούδια όλων των Ελλήνων.

Στην συνέντευξη Τύπου για την εν λόγω εμφάνιση, ο τραγουδιστής είχε πει χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους:

«“Θεέ μου αυτή τη δουλειά θέλω να κάνω”, είπα. Φαντάζεστε τι σημαίνει για έναν λαχαναγορίτη να του πει ο γιος του ότι θέλει να γίνει θεατρίνος; Πίστευα ότι θα με σφάξει. Αντίθετα εκείνος μου ζήτησε να βάλω τα καλά μου ρούχα και με πήγε – χωρίς να το ξέρω – να γραφτώ στη δραματική σχολή. Στο Ωδείο Μανώλη Καλομοίρη. Εκεί πήγε και η Κάλλας.»

«Επιστρέφοντας μου είπε: “Για να μην πεις κάποια μέρα ότι δε σε άφησα να κάνεις αυτό που ήθελες.” Σας ορκίζομαι ότι ακόμη και τώρα που είμαι πια 80 χρόνων κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή του λέω: “Κοίτα τώρα! Είμαι ευτυχής γιατί κατάφερα με την απλότητα και τη λαϊκότητά μου να φτάσω ως εδώ.” Η απλότητα δε χάνει ποτέ.»

Μαζί του στη σκηνή του Ηρωδείου, βρέθηκαν και δύο εξαιρετικοί σολίστες: Ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι και ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η εμφάνιση του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Στη συναυλία συμμετείχαν η πολυμελής ιστορική φιλαρμονική «Ομόνοια» του Γαστουρίου της Κέρκυρας με τον Σπύρο Ράλλη στη διεύθυνση της ορχήστρας και οι μικτές χορωδίες «Αχαράβης» και «Καναλίων» της Κέρκυρας, υπό τη διδασκαλία της Αγάθης Κοσκινά.

Τη σκηνοθεσία της συναυλίας είχε αναλάβει η Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά υπέγραψε ο Γιάννης Μετζικώφ και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις