Σύμφωνα με τον Deadline, o Christopher Nolan ετοιμάζει νέα ταινία με θέμα τον κατασκευαστή της ατομικής βόμβας.

Μετά την Δουνκέρκη, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης (άλλαξε τα δεδομένα στον κινηματογράφο από το 2000 και μετά) θα δείξει στο κοινό τον ρόλο του Julius Robert Oppenheimer o oποίος κατασκεύασε την πρώτη ατομική βόμβα.

Ο Νolan, τον τελευταίο καιρό, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά με τα studio της Warner Bros. Αφορμή στάθηκε και το γεγονός ότι το Tenet (το οποίο κυκλοφόρησε την περίοδο της πανδημίας), δεν πήγε καλά στα ταμεία όπως περίμεναν οι παραγωγοί. Παρόλο που η ταινία έχει τα περισσότερα συνολικά έσοδα παγκοσμίως, μετά πάντα το F9, το Godzilla Vs. Kong και το Black Widow, η ρήξη μεταξύ WB και Νolan είναι κοντά.

Η απόφαση της WarnerMedia είναι να κυκλοφορεί όλες τις νέες ταινίες της στις αίθουσες ταυτόχρονα με το αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι HBO Max. Εκτός του Nolan, την διαφωνία της είχε εκφράσει και η Scarlett Johansson με αυτήν την απόφαση. Πρέπει να τονίσουμε ότι το σινεμά βιώνει δύσκολους καιρούς λόγω Covid και τα μεγάλα studios σκέφτονται τρόπους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Ο Christopher και οι συνεργάτες του έχουν δώσει το σενάριο και σε άλλα studios στο Los Angeles. Η χρηματοδότηση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το βασικό. Ο σκηνοθέτης δεν είχε ποτέ αποκλειστική συμφωνία με τη Warner Bros. Επέλεγε απλά να κάνει τις ταινίες του μαζί τους (όπως και ο Clint Eastwood). Μετά την επιτυχία του Τhe Dark Knight Trilogy, η Warner στήριζε τον άγγλο σκηνοθέτη σε όλες τις παραγωγές του. Την περίοδο της πανδημίας, ο Νolan πίστευε πως το Tenet θα κάνει τη διαφορά και θα έφερνε τον κόσμο πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η WB τον στήριξε απόλυτα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Στην ταινία ακούγεται και το όνομα του γνωστού ηθοποιού Cillian Murphy (Peaky Βlinders) με τον οποίο ο σκηνοθέτης είχε συνεργαστεί στο Batman Begins, στο The Dark Knight Rises, στο Inception και στο Dunkirk (Δουνκέρκη).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις