Δύσκολη ταινία που αξίζει όμως να παρακολουθήσετε μέσω Apple TV+.

Η κινηματογραφική ματιά του Joel Coen, για το Μάκβεθ του Σαίξπηρ, θυμίζει θεατρική παράσταση. Ιδιαίτερο φιλμ, καλογυρισμένο και με εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το cast των ηθοποιών. Αξίζουν συγχαρητήρια για τα λόγια και τους διαλόγους. Υποκριτική σε όλο της το μεγαλείο σε συνδυασμό με το αστείρευτο ταλέντο.

Ο Denzel Washington είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου (πολλά συγχαρητήρια που το τόλμησε) στις 27 Μαρτίου, αν και έχει να αντιμετωπίσει τον Benedict Cumberbatch για το The Power of the Dog, τον Javier Bardem για το Being the Ricardos και το φαβορί Will Smith για το King Richard. Στο πλευρό του ο μεγάλος ηθοποιός του Hollywood, έχει την περσινή νικήτρια για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (Nomadland), την αξιοπρεπέσταση (όλα αυτά τα χρόνια) Frances McDormand. H Frances βρίσκεται και στην παραγωγή του έργου μαζί με τον Joel Coen. Στο Macbeth παίζει και η ελληνικής καταγωγής Kathryn Hunter στο ρόλο των τριών μαγισσών (Witches).

Μπορεί να έχετε δει τα πάντα στο Σινεμά, δείτε και Μάκβεθ με τον Denzel Washington.

Tη μουσική υπογράφει ο Carter Burwell (No Country for Old Men, Fargo, Twilight).

Tα βήματα που ακούγονται, οι πόρτες που ανοιγοκλείνουν και ο χαρακτηριστικός ήχος από τη μπότα του Denzel, είναι στοιχεία που θυμίζουν θεατρική παράσταση. Ύφος σοβαρό και σκοτεινό (καθαρά Σαιξπιρικό), τοπία και εικόνες που ταξιδεύουν τον τηλεθεατή. Έργο ασπρόμαυρο.

Mάκβεθ – Η Υπόθεση

Ο στρατηγός Μάκβεθ (Denzel Washington), επιστρέφει νικητής από κάποιο πόλεμο και συμβουλεύεται τρεις μάγισσες που του προλέγουν ότι θα γίνει Βασιλιάς. Φιλόδοξος και παρασυρόμενος από την σύζυγό του (Frances McDormand), δολοφονεί τον φιλοξενούμενό του Βασιλιά Ντάνκαν και καταλαμβάνει το θρόνο της Σκωτίας. H προφητεία όμως των μαγισσών λέει ότι ο φίλος του Μάκβεθ, στρατηγός Μπάνκο, θα αποκτήσει τέκνα που θα γίνουν Βασιλιάδες. Τότε ο Macbeth (Denzel) αναθέτει σε δύο δολοφόνους να σκοτώσουν τον Μπάνκο. Οι δολοφόνοι από την πλευρά τους αφήνουν το γιο του Μπάνκο, τον Φληνς, να διαφύγει. Ο Μάκβεθ συμβουλευόμενος εκ νέου τις μάγισσες του αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να ηττηθεί πριν το δάσος Μπέρναμ φθάσει στη Δουνσιναία. Συγχρόνως, η Λαίδη Μάκβεθ (Frances), βασανίζεται από τις τύψεις της και καταλαμβάνεται από σκοτεινές σκέψεις. Η ίδια παθαίνει κρίσεις και συνειδητοποιεί ότι τα χέρια της είναι αιματοβαμμένα. Ο θάνατος δεν αργεί να έρθει.

Την ίδια στιγμή, ο Μάλκολμ (ο πρωτότοκος γιος του Βασιλιά Ντάνκαν) συγκεντρώνει στρατό για να σκοτώσει τον Μάκβεθ ο οποίος δολοφόνησε τον πατέρα του. Ο Μάκβεθ, παρατηρεί τα κλαδιά από τα δέντρα του δάσους Μπέρναμ (μετά την αναφορά ενός στρατιώτη του) και αρχίζει να κατανοεί τη σημασία της προφητείας των μαγισσών. Ο στρατός πλησιάζει. Ο Μάκβεθ δεν δείχνει να σκιάζεται – ”Φόβο θανάτου εγώ δεν έχω”, σύμφωνα με το έργο. Τότε, ο Μακδώφ, του οποίου τη σύζυγο και τα παιδιά είχε σκοτώσει ο Μάκβεθ, τον προκαλεί σε μονομαχία και τον σκοτώνει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις