Νέα απεργία στο Allou Fun Park - Πότε κατεβάζει ρολά, τι ζητούν οι απεργοί
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον πάρκο.

«Κατεβάζει ρολά» για ακόμη μία φορά το Allou Fun Park, καθώς η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ), σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τετάρτη (14/05) αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας, ζητώντας από την επιχείρηση να πάρει πίσω τις συνδικαλιστικές απολύσεις.
Η απεργία ξεκινά την Παρασκευπή 16 Μαΐου στις 15:00 και λήγει το Σάββατο 17 Μαΐου στις 23:59.
Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αναφέρει:
«Οι εργαζόμενοι στο Allou! Fun Park σε Γενική Συνέλευση τους την Κυριακή 11 Μαΐου, στον Ρέντη, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με νέα απεργία στις 16 και 17 Μαΐου, μετά την αδιαλλαξία της επιχείρησης, που εμμένει στις παράνομες συνδικαλιστικές απολύσεις.
Η εταιρεία στις 5 Μαΐου προχώρησε σε ομαδικές εκδικητικές απολύσεις, συναδέλφων που συμμετείχαν στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα απέλυσε 6 εργαζόμενους, οι 4 εκ των οποίων είναι μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέα, Γεν. Γραμματέας) και δύο μέλη της συστατικής ιδρυτικής πράξης του σωματείου. Επίσης προχώρησε και σε μια μη ανανέωση σύμβασης απεργού.
Οι συνάδελφοι στην επιχείρηση Allou! Fun Park αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλήματα στον χώρο, με κύριο την απληρωσιά. Η μισθοδοσία τους συστηματικά καθυστερεί από 1, 2 μέχρι και 5 μήνες. Κάνουν συστηματικά καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας. Έχουν ζητήματα με τις Συμβάσεις εργασίας τους, καθώς πολλοί συνάδελφοι είναι δηλωμένοι ως εργατοτεχνίτες (πχ συσκευαστές σταφίδας), ενώ χειρίζονται πολύπλοκα μηχανήματα. Επίσης καταγγέλλουν την έλλειψη μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια τους στον χώρο.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον πάρκο. Συνέπεια των κινητοποιήσεων και της οργάνωσης τους ήταν και η ίδρυση του Επιχειρησιακού Σωματείου στις 30/04/2025.
Απαιτούμε:
- Να ανακληθούν οι παράνομες συνδικαλιστικές απολύσεις, στις οποίες προχώρησε η Επιχείρηση μετά την συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Η απεργία αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και επιπροσθέτως το άρθρο 14 του Ν. 1264/1982, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 88 του Ν. 4808/2021, προβλέπει ειδική προστασία κατά της απόλυσης για τα συνδικαλιστικά στελέχη, η οποία συνίσταται στο ότι δεν επιτρέπεται η καταγγελία της σχέσης εργασίας τους. Να ανανεωθεί η Σύμβαση Εργασίας του συναδέλφου.
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί, σύμφωνα με τις Συμβάσεις Εργασίας των συναδέλφων.
- Να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας όλων των εργαζομένων.
- Να διαμορφωθούν οι Συμβάσεις Εργασίας με βάση την ειδικότητα».