Η UEFA αποθέωσε τον «αρχιτέκτονα» του Ολυμπιακού
Η ανάρτηση της UEFA για την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Συμπληρώθηκαν 14 μήνες από εκείνη τη σπουδαία βραδιά στις 29/5 του 2024 για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που είδαν την ομάδα τους να γίνεται η πρώτη στη χώρα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν στον ουρανό της «OPAP ARENA» το τρόπαιο του Conference League, αλλά εκτός από τους παίκτες που είναι οι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο, αυτή η κούπα δεν θα βρίσκονταν στο παλμαρέ της ομάδας αν δεν υπήρχε στην άκρη του πάγκου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Ο Βάσκος τεχνικός, ήρθε στον Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2024, «μεταμόρφωσε» τον Ολυμπιακό και μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να κάνει το back to back στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς το 2023 είχε κατακτήσει το UEFA Europa league με τη Σεβίλλη.
Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση των 14 μηνών από τον θρίαμβο της ομάδας του Πειραιά η UEFA, με μία ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα αποθέωσε τον Μεντιλίμπαρ, αναρτώντας μια φωτογραφία του, όπου καμαρώνει χαμογελαστός για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού.