Γαλλία: Μια γυναίκα γέννησε έξι φορές την Πέμπτη στο Στρασβούργο, ένα εξαιρετικά σπάνιο συμβάν, δήλωσε το Σάββατο 16 Μαΐου ο υπεύθυνος του νοσοκομείου  Strasbourg-Hautepierre, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από την εφημερίδα Les Actualités Nouvelles d’Alsace (DNA).

Τα νεογέννητα, πέντε κορίτσια και ένα αγόρι, γεννήθηκαν μετά από 24 εβδομάδες και 6 ημέρες κύησης, γεγονός που τα καθιστά « πολύ πρόωρα », ανεφέρει το νοσοκομείο, δηλώνοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα μωρά είναι βιώσιμα από 22 εβδομάδες. Η εγκυμοσύνη της μητέρας τους, που είχε ήδη δύο παιδιά, ήταν ομαλή Γεννημένα με καισαρική τομή σε λίγα λεπτά, μεταξύ 9:04 μ.μ. και 9:08 μ.μ., αυτά τα μωρά ζυγίζουν μεταξύ 630 και 730 γραμμάρια. Νοσηλεύονται σε θερμοκοιτίδα  και θα περάσουν πολλούς μήνες στο νοσοκομείο.

Εξαιρετικά σπάνιο

” Είμαστε πολύ προσεκτικοί, είναι μια κατάσταση που απαιτεί όλη την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη της ομάδας Ιατρών στο νοσοκομείο Hautepierre “, δήλωσε ιατρική πηγή, τονίζοντας ότι 30 άτομα είχαν κινητοποιηθεί για αυτήν την εξαιρετική γέννηση.  Σύμφωνα με αυτό, η τελευταία γέννηση εξάδυμων στη Γαλλία χρονολογείται πριν από τριάντα χρόνια. Εξάδυμα έχουν γεννηθεί το 1988, στη Νορμανδία. Πριν από ένα χρόνο, μια 29χρονη πολωνική γυναίκα, ήδη μητέρα ενός παιδιού, γέννησε επίσης έξι μωρά στην Κρακοβία . Στη συνέχεια, οι Πολωνοί γιατροί επεσήμαναν ότι η γέννηση εξάδυμων συμβαίνει στον κόσμο μία φορά σε 4,7 δισεκατομμύρια τοκετούς.

Le Figaro