Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην πόλη Lopburi της Ταϊλάνδης με την ξαφνική επίθεση από ανεξέλεγκτες μαϊμούδες που επιτίθενται με «άγρια» ένστικτα. Μέχρι πρότινος τα συγκεκριμένα ζώα αποτελούσαν πόλο έλξης για τους τουρίστες αφού κυκλοφορούν ελεύθερα εδώ και εκεί, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τις χαϊδέψουν, να τις ταΐσουν και να τις βγάλουν φωτογραφίες. Παρ’ όλα αυτά, η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στην πόλη, αφού οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να δώσουν στις μαϊμούδες από το δικό τους φαγητό, προκειμένου να μην πεθάνουν.

Η μεγάλη αλλαγή στη διατροφή τους, λόγω των υψηλών ποσοστών ζάχαρης, έχει και αρνητικά αποτελέσματα. Οι μαϊμούδες είναι χορτάτες, αλλά ταυτόχρονα είναι γεμάτες ενέργεια και έχουν διάθεση για αναπαραγωγή, κάτι που έχει εγκλωβίσει τους κατοίκους στα σπίτια τους.

«Όσο περισσότερο τρώνε, τόσο περισσότερη ενέργεια έχουν. Έτσι, αναπαράγονται περισσότερο», είπε ο Pramot Ketampai που διαχειρίζεται τους χώρους γύρω από το ναό Prang Sam Yod.

«Ζούμε λες και είμαστε σε κλουβί. Εμείς είμαστε μέσα και οι μαϊμούδες έξω. Τα περιττώματά τους είναι παντού και η μυρωδιά είναι αφόρητη, ειδικά όταν βρέχει», δήλωσε η Kuljira Taechawattanawanna.

Προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αρμόδιοι έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν τα ζώα, τα αναισθητοποιούν και τα βάζουν να ζήσουν σε κλουβί με κανονική διατροφή.

Η Λοπ Μπουρί βρίσκεται 150 περίπου χιλιόμετρα έξω από τη Μπανγκόκ και χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο, κυρίως για να ταΐσουν τους μακάκους, όπως λέγονται,  που ζουν στους δρόμους. Οι μαϊμούδες αυτές έχουν μάθει να ζουν στους δρόμους της Λοπ Μπουρί, και έχουν συνηθίσει να τους ταΐζουν οι τουρίστες, που επισκέπτονται την πόλη.  Μάλιστα ο πληθυσμός των μακάκων στην περιοχή Λοπ Μπουρί έχει αυξηθεί εξαιρετικά και οι γιατροί αποφάσισαν τη στείρωση για να τον ελέγξουν, δεδομένου ότι οι μακάκοι τρέφονταν κυρίως από τους τουρίστες που επισκέπτονταν το δημοφιλές μέρος. Η κρίση του κορονοϊού, ωστόσο, έχει αφήσει έρημη την πόλη, πεινασμένους τους μακάκους που είχε ως αποτέλεσμα τα ζώα να παρουσιάσουν μέχρι και επιθετική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις