Σύμφωνα μάλιστα με την τοπική νομοθεσία, απειλείται με δύο χρόνια φυλακή αν καταδικαστεί. Όπως γράφουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο τουρισμός στην Ταϊλάνδη, δεν έχει πληγεί σοβαρά καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού είναι σχετικά χαμηλά και τα τουριστικά θέρετρα χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, αφού ο κόσμος αποφεύγει τα ταξίδια ή δεν μπορεί να ταξιδέψει. Η ξενοδοχειακή μονάδα που επισκέφτηκε ο αμερικανός Wesley Barnes είναι στο Koh Chang, που φημίζεται για τις λευκές αμμουδιές και τα τυρκουάζ νερά. Σε ένα σχόλιό του, έγραψε ότι το προσωπικό ήταν «ψυχρό» και αντιδρούσε «σαν να μην ήθελε να βλέπει κανέναν» εκεί.

Μέσα στην περίοδο αυτή, η κακή κριτική δεν ελήφθη καθόλου ψύχραιμα από την διοίκηση. Αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε πως το Sea Review Resort κατέθεσε μήνυση γιατί ο κατηγορούμενος δημοσίευσε “άδικα σχόλια” για το ξενοδοχείο στο Tripadvisor. Θεωρείται έτσι πως προκάλεσε “ζημιά στη φήμη του ξενοδοχείου. Τον συνέλαβαν και τον φυλάκισαν, ενώ στη συνέχεια αποφυλακίστηκε με εγγύηση.

Η νομοθεσία στην Ταϊλάνδη για συκοφαντική δυσφήμιση προβλέπει ανώτατη ποινή 2 ετών κάθειρξης και πρόστιμο 6.300 αμερικανικών δολαρίων. Έχει επικριθεί στο παρελθόν από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως μέσο για να καταπνιγεί η αντίθετη άποψη από τους επίσημους φορείς. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, ένας δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια κάθειρξη για ένα tweet που αφορούσε τις συνθήκες εργασίας σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας πουλερικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις