Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, περισσότερο από το 30% των ενηλίκων δεν κοιμούνται επαρκώς. Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής ψυχολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο με το ψευδώνυμο Psychologee ανέβασε στο TikTok ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει μια τεχνική η οποία, όπως λέει, του «άλλαξε τη ζωή».

Δείτε το βίντεο

@psychologeeThis changed my life! #learnontiktok #psychology #uni #tiktoktutorial #sleep #fyp #tiktokpartner

♬ Rasputin (7″ Version) – Boney M.

«Ο καθηγητής ψυχολογίας μου έδειξε αυτό το κόλπο για να κοιμάμαι σε 5 λεπτά. Θεράπευσε την αϋπνία μου», γράφει ο χρήστης.

Εξηγεί: «Ξεκινήστε να κάνετε λίστες με τυχαία πράγματα στο μυαλό σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν σχετίζονται άμεσα. Π.χ. Πατάτες, Ταρζάν, βιολί… Όσο πιο τυχαία, τόσο το καλύτερο».

Μέχρι στιγμής, το σύντομο βίντεο έχει πάνω από 3,7 εκατομμύρια προβολές και 1,1 εκατομμύρια like.

«Ευχαριστώ πολύ» σχολίασε ο χρήστης @aliciar. «Άλλαξε κυριολεκτικά τον ύπνο μου και έχω δοκιμάσει τα πάντα!»

«Λειτουργεί!», λέει ο χρήστης @Peppy. «Είχα πάντα τις χειρότερες αϋπνία, αλλά την περασμένη εβδομάδα το δοκίμασα και αποκοιμήθηκα αμέσως».

Άλλοι δεν είναι τόσο σίγουροι: «Δεν λειτουργεί», λέει ο @albamoeller. «Μερικές μέρες η αϋπνία με κάνει να φτιάχνω τυχαία σενάρια στο μυαλό μου. Άλλες φορές δεν σκέφτομαι καθόλου».

Άλλοι απλά δεν θέλουν να το δοκιμάσουν: «Πώς θα το κάνω αυτό ΚΑΙ θα φαντασιώνομαι ταυτόχρονα τη ζωή μου με τον Tom Holland;» αναρωτιέται η χρήστης @morganauten.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις