Η Φίνος Φιλμ σκιαγραφεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, με ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Η Τζένη Καρέζη, η Ζωή Λάσκαρη, η Νόρα Βαλσάμη και άλλες ηθοποιοί σε σκηνές δραματικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου πλαισιώνουν το μήνυμα της ημέρας. «Η βία σε βάρος των γυναικών δεν υποδηλώνει ανδρεία, είναι δειλία».

Στην ανάρτηση της Φίνος Φιλμ στο Instagram, αναφέρεται πως τα αποσπάσματα του βίντεο προέρχονται από τις ταινίες «Όλγα Αγάπη Μου», «Εγωισμός», «Το Παρελθόν Μιας Γυναίκας», «Χωρίς Ταυτότητα» και «Λόλα».

Ο λόγος που ακούγεται πάνω από το βίντεο προέρχεται από σκηνή της ταινίας «Η Λεωφόρος του Μίσους» και η φωνή που ακούτε είναι του Κώστα Καζάκου.

«Να οπλιστούν με θάρρος και να μιλήσουν»

«Η Φίνος Φιλμ παίρνει θέση σε μια από τις πιο επίμονες και διαχρονικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και καλεί όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την θέση, να οπλιστούν με θάρρος και να μιλήσουν», σημειώνεται στην ανάρτηση.

«Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαχρονικό και διαπολιτισμικό, ενώ θύματα μπορεί να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ερευνητικές καταγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο, τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κυρίως γυναίκες», προσθέτει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις