Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει ένας αστυνομικός από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος on camera έκοψε πρόστιμο σε νεαρό επειδή δε φορούσε μάσκα, την ώρα που ο ίδιος… δε φορούσε μάσκα!

Το πρωί η κάμερα της ΕΡΤ «συνέλαβε» έναν αστυνομικό της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη να κόβει πρόστιμο σε πολίτη επειδή δεν φορούσε μάσκα, ενώ ο ίδιος φορούσε τη δική του στο πηγούνι.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός της ομάδας «Πάνθηρας» και ο πολίτης είχαν μαζί τους μάσκα, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν την φορούσε. Ο αστυνομικός δεν την φορούσε σωστά καθώς η μάσκα του δεν κάλυπτε ούτε το στόμα, ούτε τη μύτη, ενώ ο πολίτης δεν τη φορούσε καθόλου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο αστυνομικός χωρίς μάσκα να επιβεβαιώσει πρόστιμο στον πολίτη -χωρίς μάσκα-, λέγοντας πως «με όλο το σεβασμό πρέπει να τηρούμε τους νόμους».

Τώρα, όπως αναφέρει το grtimes.gr, ο αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, αλλά και με Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η απόφαση ελήφθη απευθείας από τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Τι είπε στους συναδέλφους του

Το grtimes.gr αναφέρει πως ο Αστυνομικός φέρεται να δικαιολογήθηκε στους συναδέλφους του λέγοντας πως θόλωναν τα γυαλιά του όταν “έκοβε” την κλήση και γι αυτό αναγκάστηκε να την κατεβάσει για λίγο στο πηγούνι του, μέχρι να γράψει την παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στις 6 το πρωί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις